rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megkezdődött a Máramarosszigetet és Kárpátalját összekötő új híd építése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tíz éve jelentették be, azonban csak június végén indult el a Romániát és Ukrajnát, ezen belül Kárpátalját összekötő új híd építése a Tiszán Máramarossziget külvárosi részén, Teplicén. Szükségszerűségét az évek folyamán megrongálódott máramarosszigeti határátkelő híd okozta, ami alkalmatlanná vált a teherforgalom számára. A Tisza két partját összekötő új átkelő építésének részleteiről kérdeztük Máramaros megye alprefektusát, Krizsanovszki Enikőt - számol be a maszol.ro.


A rendszerváltás óta nem történt hasonló jelentőségű infrastrukturális beruházás Máramarosszigeten – nyilatkozta a Maszol megkeresésére Krizsanovszki Enikő.

Jelenleg a kisvárosban működő határátkelő fa hídján nem közlekedhetnek nehézgépjárművek, így abban reménykednek, hogy a munkálatok befejezését követően Máramaros megyében megnő a nemzetközi kereskedelem. Mindemellett az alprefektus úgy gondolja, hogy az új Tisza-híd elősegítené a román–ukrán kapcsolatokat, hiszen a jelenlegi háborús helyzetben fontosnak bizonyul a szoros kapcsolattartás.

A beruházási terv két párhuzamos híd építését irányozza elő, ami személy- és tehergépkocsik számára lesz elérhető. A projekttervben szerepel továbbá egy új körforgalom, öt vízelvezető, valamint egy tíz férőhelyes parkolóval ellátott határátkelő kiépítése.

A közel 28 millió euró értékű beruházás 85 százaléka vissza nem térítendő európai uniós alapokból valósul meg, ami kiegészül megyei és állami támogatásokkal. A kivitelező cégnek összesen 24 hónap áll rendelkezésre, hogy elvégezze a szükséges munkálatokat.

Románia északi részének majdnem háromszász kilométeres szárazföldi határa van Ukrajnával, mégis csupán három határátkelő működik: Máramarosszigeten, Halminál és a Szucsáva megyei Sireten. Az utóbbi bizonyult a legforgalmasabbnak az orosz–ukrán háború tavaly februári kitörése óta, ahol a teherautósofőrök néha tíz órát is várakoznak a határátlépésre.

(maszol.ro)

- a Maszol.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek