rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Olimpiai álom Erdélyben - filmvetítés Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nemrégiben elkészült ötvenperces dokumentumfilm, a múlt század negyvenes éveinek egy olyan sporttörténeti eseményét dolgozza fel, amelyről a mai napig nagyon kevesen tudnak.


A Magyar Nemzeti Téli Sportközpont helyszíneként a máramarosi Borsafüredet jelölték ki, a tervezéshez a mintát pedig a Garmisch-Partenkirchen-i síközpont jelen­tette, ahol 1936-ban Németország rendezett téli olimpiai játékokat. A filmből az is kiderül: a nagyot álmodó akkori magyar sportvezetés az erdélyi „Magyar Garmisch” kigondolásánál minden sportlétesítményt nagyobbra és modernebbre tervezett a németek által megvalósítottaknál, sőt az objektumok nagy része 1944-re el is készült.

Az olimpiai álomról készített dokumentumfilmet most megtekinthetik Nagybányán március 3-án, 18:30-tól a Felsőbánya utca 2-es szám alatt (Millennium 2. épülete).

A belépés ingyenes!

A vetítésre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek