rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (19.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai helyi tanács múlt heti ülésén a helyi tanácsosok a napirenden szereplő valamennyi határozattervezetet elfogadták. Az elfogadott 22 állásfoglalás közül a legfontosabbak a következők:


1. Közterületfenntartó Szolgálat (SPAU) közvetlen felügyelete alá helyeztük az utcai köztisztasági szolgáltatást 24 hónapos időtartamra.

2. Határozat született, jogi és pénzügyi tanácsadói szolgáltatások igénybevételének jóváhagyásáról a Nagybánya Önkormányzata és az A.D.I. "Waste", a Drusal S.A. valamint a Máramaros Megyei Tanács közötti szerződéses kapcsolatok elemzésére. Ugyanakkor a Nagybánya Önkormányzata és a Drusal S.A. közötti (2020.12.2-én lejárt) utcai köztisztasági szerződés végrehajtásának és teljesítésének elemzésére is.

A jogi és pénzügyi tanácsadási tevékenység határideje 90 nap, a következtetéseket és javaslatokat pedig jelentésben terjesztik a helyi tanács elé.

3. A Máramaros Megyei Tanáccsal kialakított partnerségünk alapján előrelépés született két nagyon fontos beruházási terv közös megvalósítása érdekében: közúti felüljáró az Independenței sugárút és az Európa utca kereszteződésében, valamint az Európa utcában levő, Zazar folyó felett átívelő híd korszerűsítése és helyreállítása.

Ennek értelmében aláírtunk egy partnerszerződést a Megyei Tanáccsal és elfogadtuk a megvalósíthatósági tanulmány becsült értékét (150.000 lej), valamint azt, hogy ennek az összegnek az 50%-át Nagybánya Önkormányzata állja. 

4. Elfogadtuk a "A műszaki és építési hálózatokkal kapcsolatos munkálatok elvégzésének feltételeiről szóló rendeletet a Nagybányai Önkormányzat köz- és/vagy magánterületein".

Ezzel az új rendelettel konkrétabb és szigorúbb intézkedéseket vezettek be a közhálózatok tulajdonosai számára, akik bizonyos beruházási munkálatok miatt beavatkoznak az út vagy a járdák épségébe esetleges károkat okozva. 

Konkrétabban, az új rendelet bizonyos követelményeket támaszt, amelyek a munkálatok jelzésére és a helyreállítási munkák minőségére vonatkoznak. A szabályok be nem tartása esetén kiszabható bírságok mértékét is növelték és szigorították, csakúgy mint a munkálatok megfelelő elvégzésére vonatkozó garanciális feltételeket is.

5. Elfogadtuk az önkormányzati alapokból, vissza térítendő támogatásként nyújtható, keretösszegeket. Ezek a  2022-es év egészére vonatkozóan a következők:

 - kultúra - 3 000 000 lej;

  - ifjúság - 1 000 000 lej;

  - sport - 2 000 000 lej;

  - vallási felekezetek - 1,500,000 lej;

Első kiírási szakaszban a kultúra és az ifjúság területén végzett munkákra nyújthatók be pályázatok, melyek összfinanszírozási értéke 400.000lej lesz. 

6. Határozat született a kisajátítási eljárás megkezdésére a Régi főtéri ERZSÉBET HÁZ tulajdonjogában részesedéssel rendelkező magán és jogi személyekre vonatkozóan az épület konzerválása és védelme érdekében. 

7. Elfogadtuk a 2022-es évre Nagybánya Önkormányzatának Intézményi Stratégiai tervét és városi tanács költségvetéséből kezelt és finanszírozott szociális szolgáltatások Éves Cselekvési Tervét

 

Pap Zsolt István - alpolgármester

Pintér Zsolt - önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek