n
2024. február 27., kedd Ákos, Bátor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (31-32.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szeptember 21-i, valamint a 29-i nagybányai tanácsgyűlések beszámolója:


A szeptember 21-i tanácsülésen 2+1 napirendi pontról a következő határozatok születtek: 

Elfogadtuk a határozatot, mely alapján vagyonkezelésbe vesszünk egy földterületet az Independenței sugarút és az Orgona (Liliacului) utca kereszteződésében a főút jövőbeni felújítási munkálatainak előkészítése érdekében.  

Elfogadtuk a tervet az “Önkéntes használatú hulladékudvarok kialakítására” amit a Országos Helyreállítási Alap (PNRR) megfelő szegmenséhez szeretnénk benyújtani finanszírozásra, az „Integrált települési hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztése, korszerűsítése és befejezése megyei vagy városi/községi szinten”. A hulladékudvarokra vonatkozó pályázati kiírás olyan hulladékátvevő helyek létrehozását finanszírozza, ahol a háztartásokban keletkező nem veszélyes és veszélyes hulladékok átvételét és elkülönített gyűjtését végzik.

 

A szeptember 29-i tanácsülésen a 21+9 napirendi pont fölött kellett dönteniük az önkormányzati képviselőknek. Ezek közül a következőket emelnénk ki, mint közösségünk számára fontosak: 

Megszavaztuk a 2022/2023 tanév a tanulmányi- és szociális ösztöndíjak értékét: a kimagasló teljesítményre járó ösztöndíj értéke 600 lejről 1000 lejre, az érdemösztöndíj értéke 400 lejről 500 lejre-, a tanulmányi ösztöndíj értéke 250 lejről 300 lejre-, a szociális ösztöndíj értéke 200 lejről 250 lejre nőtt. 

Megválasztottuk az önkormányzat képviselőit az iskolák közigazgatási tanácsaiba és az értékelési és minőségbiztosítási bizottságaiba. Sikerült megtartanunk a magyar érdekeltségű iskolákban a magyar képviseletet: Németh László Elméleti Líceum Bodor Ágota és Bonis Kinga képviseli az önkormányzatot, a N. Iorga Általános iskolában Bodor-Fábián Orsolya. 

Újabb két elektromos taxit helyeztünk forgalomba Nagybányán, ezzel tovább növelve az elektromos taxik számát a városban.

A második kiválasztási ülésszakban az ifjúság területén megvalósuló nonprofit programok és közérdekű tevékenységek 180.000 lej összegű támogatást kaptak, ebből 30.500 lej került a magyar érdekeltségű szervezetekhez. 

Több pénzt juttatunk a Városi Színháznak (2.508.000 lej), a közoktatási intézményeknek és a működtetésre szánt összegekből átcsoportosítottunk 579.000 lejt  a fejlesztési részlegnek.

Pintér Zsolt önkormányzati képviselő és megyei RMDSZ elnök felolvasta politikai nyilatkozatát a Gesztenye Fesztivál alatt kialakult  üggyel kapcsolatban, melyet a városatyák többsége elismerően fogadott. (a nyilatkozat a Nagybányai RMDSZ Facebook oldalán olvasható https://www.facebook.com/NagybanyaRMDSZ)

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek