k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ: európai uniós forrásból újítjuk Felsőbánya római katolikus templomát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ kormányzati munkájának egyik kiemelt eredménye Felsőbányán a római katolikus templom restaurálása. Az RMDSZ fontosnak tartja az épített örökségek védelmét, hisz az környezetével állandó kapcsolatban van – olvasható a felsőbányai önkormányzati képviselők három éves beszámolójában.


„Támogattuk a magyar történelmi egyházakat az önkormányzat által kiírt, vissza nem térítendő pályázati alapból, számaránytól függetlenül.

Megszavaztuk a volt mozi épületének a felújítását, kibővítését, multifunkcionális épületté való átalakítását.

Támogattuk a városi kultúrház, a tanintézmények, a régi főtér és a nyugdíjasotthon felújítását. A település múltját igyekszünk a köztudatban élénken tartani: kezdeményeztük egy tanösvény kialakítását a Bánya-hegy oldalán húzódó régi tárnák megnyitásával” – nyilatkozott Hitter Annamária önkormányzati képviselő.

Kormányzati forrásból az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny program keretén belül Felsőbányán is megkezdődött az úthálózat egy szakaszának a felújítása. Emellett elektromos buszokat vásárolt a város, így kényelmesebb a közlekedés Felsőbánya és Nagybánya között.

Az oktatásra is kiemelten odafigyelünk. Az elmúlt évben Felsőbányán is elindult az Iskola Alapítvány által működtetett Délutáni oktatási program. A közösségi rendezvényeink közül pedig a Retro Bányásznap megszervezésével elevenítjük fel a régi időket, hogy az utókor méltóképpen emlékezzen és megőrizze a bányászat emlékét.

Építjük és megvédjük közösségeinket!

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek