k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ: szívügyünk a ravatalozó kápolna befejezése Erzsébetbányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az önkormányzatban kifejtett munkával az RMDSZ Erzsébetbányán is hozzájárult a község fejlődéséhez.


Annak köszönhetően, hogy az RMDSZ két és fél éven kormányon volt, jelentős fejlesztéseket tudtunk a településre hozni. Európai uniós forrásból önkéntes hulladékudvar létrehozására pályáztunk, ahova a lakosság önkéntes alapon viheti be azt a szemetet, amelyet nem szállít el a szolgáltató. Hiánypótló infrastruktúráról van szó, hiszen a legtöbb romániai településen nincs megoldva a nagy méretű hulladékok, például használt bútorok, autóabroncsok, elektromos és elektronikai hulladékok, építési és bontási hulladékok megfelelő, szelektív tárolása. Emellett kormányzati forrásból, az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny programból fejlesztjük és bővítjük a víz- és szennyvízhálózatot.  

„Erzsébetbányán szívügyünknek tekintjük a ravatalozó kápolna építését, amelyre a római katolikus plébánia sikeresen pályázott a romániai vallásügyi államtitkársághoz. Ez régi vágya a településnek, és a kápolnát minden felekezet használhatja majd. Külön öröm, hogy az erzsébetbányai közösség teljes mellszélességgel, munkával és anyagilag is támogatja ezt az ügyet” - fogalmazott Holló József önkormányzati képviselő, az RMDSZ helyi elnöke.

A település iskoláját is tudjuk fejleszteni uniós forrásokból. Minden idők legnagyobb oktatási beruházása Erzsébetbányát is érinti, ahol a Regina Elisabeta iskolát modernizálják: az osztályok új bútorzatot, új digitális eszközöket, a laboratóriumok pedig új felszereléseket kapnak.

A településfejlesztés mellett hangsúlyt fektetünk a közösségi életre is. Karácsony előtt mézeskalácsot díszítettünk, farsangoltunk, csomagokat osztottunk ki időseknek és gyermekeknek.

Építjük és megvédjük közösségeinket!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek