no
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ: tájházat építünk Szamosardón

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szívügyünk egy tájház felépítése és berendezése Szamosardón – mondta Vicsai János helyi elnök, aki az RMDSZ önkormányzati munkájáról számolt az elmúlt közel négy évből.


Kormányzati forrásból 40 férőhelyes bölcsődét építenek Sülelmeden, szintén itt orvosoknak és tanároknak építenek európai uniós forrásból 12 lakást, bicikliutat alakítanak ki uniós forrásból Szamosardó-Monó, Szamosardó-Sülelmed között. Fontos célkitűzésünk, hogy elkezdődjön a sportcsarnok építése Szamosardón, erre már van megítélt finanszírozás. Ugyanakkor folyamatban van a gázhálózat bővítése Szamoscikón, Vicsán, Szamosardóban és Szamosújlakon.

„Az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny programból helyi utakat korszerűsítünk, befejeztük Ardó és Monó mellékutcáiban a csatornázást és kormányzati forrásból 180 férőhelyes sportcsarnokot építünk Sülelmed és Monó között. Az oktatásra kiemelten odafigyelünk: kívülről felújítottuk a szórványkollégiumot, cseréltük az ajtókat, ablakokat, kertet alakítottunk ki az ardói óvodában és felújítottuk az óvodai bútorzatot és a monói iskolán is javítási munkálatokat végeztünk” – fogalmazott Vicsai János.

A helyi elnök és önkormányzati képviselő hozzátette, hogy az egyházak támogatására is hangsúlyt fektettek, támogatták a szamosújlaki református templom újrafedését és az áram bevezetését. Ugyanakkor energiatakarékossá tették a közvilágítást Ardóban és Monón.

Vicsai János elmondta, hogy Vicsai István RMDSZ-es alpolgármester közreműködésével kikerültek a kétnyelvű helységnévtáblák a települések határaiba, és folytatják az intézmények kétnyelvű feliratozását is, hogy a helyi magyarok is otthonosan érezzék magukat. 

Építjük és megvédjük közösségeinket!

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek