Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Tanévkezdés A Németh László Elméleti Líceumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A 2014-es tanévet a Németh László Elméleti Líceum 5 színhelyen, 6 épületben kezdi meg, de egyetlen céllal: töretlen intézményi egységben kivárni azt, hogy végleges helyünkre költözhessünk. A mai nap 4 óvodába érkeztek ovisaink kihelyezett csoportjainkba.


Továbbra is várja a kicsiket Ignát Etelka óvónéni a 12-es óvodában. Továbbra is működik a 8-as számú Napközbe kihelyezett csoportunk Szaniszló Emese és Kis-Tóth Melinda óvónénikkel, várjuk a gyermekeket az Eminescu Napköziben lévő magyar tannyelvű csoportunkban Görög Ági és Vincze Melida óvónénikkel. És megértük a 25-ös Napköziből való kiűzetésünket is. Waldorf csoportunk nem tavalyi helyén működik, hanem 30 méterrel odébb, a I.L. Caragiale Általános Iskola épületében.

El kell ismernünk, ez a váratlan, és rendkívül kellemetlen meglepetés komoly fejtörést okozott: egy héttel korábban csoportunk minden felszerelését kirámolták egy folyósóra, napokkal később még csak egy teljesen üres osztályterem állt a rendelkezésünkre – és ennek is örvendtünk. Igazi összefogásra, nagy-nagy hitre és pályázatokból, civil forrásokból származó aranytartalékokra volt szükség ahhoz, hogy ma fogadni tudjuk a gyermekeket. Köszönet Kerekes Gabriella óvónéninek. Hozzá utóbb Misner Ágota óvónéni fog csatlakozni. 


Amikor a nyár elején kiderült, hogy a cintermi elemi osztályok a Németh László Elméleti Líceum épületében kezdik meg a tanévet, pontosan tudtuk, hogy ennyi helyünk nincs. Hogy mi magunk is belakjuk rendesen az épületet, termekre, díszteremre, diáktanács-teremre lenne nekünk is szükségünk, nincsenek raktárhelyiségeink, kevés a média-terem.

És ennek ellenére ma 4 vadonatújan berendezett osztályterembe érkezhetnek a kisdiákok. Falat emeltünk, padlót raktunk, 6 osztálytermet és egy lépcsőfeljáratot kifestettünk, bútort cipeltünk, padot cseréltünk, táblát vásároltunk, fogasokat gyártottunk, szemléltető eszközöket költöztettünk, tankönyveket hoztunk – és készen állunk arra, hogy közénk érkezzetek. Ideiglenesen, de a legjobb körülmények közé. Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a személyzet, ha nincsenek a pedagógusok és családjaik – és ha nincs ehhez a Schola Parentis Egyesület anyagi támogatása. Nekik köszönjük a nyertes pályázatokat, melyekből bútort tudtunk venni, a civil források kezelését, a napi szinten történő együttműködést. 

Köszönjük a vállalkozóknak, akik értünk dolgoztak, s akik mindig-mindig többet tettek értünk, mint amit bármilyen számlára rá lehet írni, köszönjük a gyors munkát, a minőséget, a megértést, rugalmasságot. Köszönjük ismét azoknak, akik kisiskolás bútorral láttak el bennünket – enélkül elképzelhetetlen lett volna a hozzánk való költözés. Köszönjük azt, hogy valahol Hollandiában, s valahol Kaliforniában olyan közösségek élnek, akik anyagiakkal tudnak támogatni bennünket. Ha ők hisznek a nagybányai magyar oktatásban, nekünk magunknak is hinnünk kell. Nincs más dolgunk, mint azt mondani, igen, látom, hogy a Németh László Elméleti Líceumban dolgoznak, hogy hitük van, s tenni akarnak értünk. Látom a munkát és látom a célt. És én ezért akarok némethlászlós lenni.

dr. Váradi Izabella - igazgató

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek