k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

1848-1849 Nagybányán

Szerző: Balogh Béla (szerk.) Kiadó: Teleki Társaság 35 lej



Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nagybányai eseményeinek okmánytára. A szabadságharc eseményeiről és jelenségeiről Nagybánya vonatkozásában a leggazdagabb történelmi forrásokkal a város levéltára, s ezen belül a tanács jegyzőkönyvei, a kormányszervek utasításai és a szomszédos vidékekről érkező tudósítások levélanyaga vallanak. Jól egészítik ki mindezeket a római katolikus plébánia eseményeit megörökítő Historia Domus korabeli információi, valamint az itteni minorita szerzetesrend idős tagja, Varga Pál áldozó atya naplója, amelyet 1848 júniusától a forradalom leveréséig vezetett. A kötetet Balogh Béla ny. történész-levéltáros bevezető tanulmánya teszi teljessé.

vissza a könyvespolcra
k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek