n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tatárok, betyárok, bányarémek

Szerző: Magyar Zoltán (szerk.) Kiadó: Teleki Társaság 35 lejA folklórgyűjtemény több évtizedes munka eredménye, Nagybánya és környéke sajátos monda- és hiedelemvilágába nyújt betekintést. A Bányavidék máig egyike a magyar népi kultúra ismeretlen tájainak. A bemutatott történeti mondák, betyármondák, helynévmagyarázó mondák – így Görbe István veresvízi mondagyűjteménye –, valamint népszokások (a Balogh Béla által lejegyzett máramarosszigeti betlehemes), szólások és hiedelmek javarésze e lapokon látott első ízben napvilágot. A kötet e táji folklórkincs sokrétű és igényes bemutatására vállalkozott, számottevően hozzájárulva a vidék iparos-céhes-bányaipari folklórhagyományainak megismeréséhez. A kiadványt a szerkesztő Magyar Zoltán kiváló bevezető tanulmánya teszi értékesebbé.

vissza a könyvespolcra
Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek