rmdsz header
2024. május 18., szombat Erik napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

5000 maszkot és 1000 védőruhát adományoztak a nagybányai háziorvosoknak és a város két kórházának

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Máramarosi Vállalkozók Szövetsége (AIM) első körben 500 védőruhát adományozott a nagybányai Pneumoftiziológiai Kórház orvosi személyzetének és 4980 sebészeti maszkot a nagybányai háziorvosoknak.


További 500 védőruha érkezik a nagybányai Járvány Kórházba. Ez az utolsó akciója a nagybányai civil szervezetnek, amelyet a „Segíts az orvosi angyaloknak” kampányán belül hajtott végre, annak érdekében, hogy a máramarosi kórházak a szükséges felszereléssel rendelkezzenek a koronavírus elleni küzdelemben, amely globálisan több mint 3,5 millió embert érint.

A kampány március végén indult, és közel 320 000 lejt sikerült összegyűjteni az egyesület tagjainak adományaiból, SMS-ben kapott támogatásból vagy közvetlenül az egyesület számlájára érkező összegekből. Több mint 1100 magánszemély és 68 társaság csatlakozott a „Segíts az orvosi angyaloknak” kampányhoz ahhoz, hogy hozzájáruljanak a megyei kórházak megsegítéséhez.

A kampány során összesen több mint 17 000 maszkot, 1000 munkaruhát, 500 tesztkészletet, 360 szemvédőt, 2 szigetelt hordágyat, valamint száz palack kézi fertőtlenítőt adományoztak a máramarosi kórházaknak, a nagybányai háziorvosoknak és a megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségnek. 

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (Forrás: ziarmm.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek