rmdsz header
2024. május 24., péntek Eszter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A Teleki Napok 2023 programja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2023. május 17-21.


PROGRAM

május 17., szerda 18.00 óra

MEGŐRZÖTT MÚLT. Kiállítás gróf Bethlen Anikó néprajzi gyűjteményéből. A kiállítást megnyitja és bemutatja Lakatos Eszter, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány munkatársa.

Helyszín: Teleki Magyar Ház

 

május 18., csütörtök 18.00 óra

EZERJÓ BOROK - borkóstoló, muzsikával. Vendégünk Miklós Csabi Pincészete (Móri borvidék, Magyarország). Közreműködik Major Arnold (hegedű) és Báró Ádám (tangóharmonika), Zilahról. Előzetes regisztráció szükséges!

Helyszín: Teleki Magyar Ház

 

május 19., péntek 18.00 óra

NÉPDALLÁ VÁLT PETŐFI VERSEK. Tímár Sára és zenekara (koncert)

Helyszín: a Teleki Magyar Ház kertje, illetve (kedvezőtlen időjárás esetén) épülete

 

május 20., szombat 10.00-13.00 óra

KASTÉLYMESÉK. Előadások és emlékhely-látogatás a Koltói Teleki-kastélyban. Vendégeink, meghívottaink:

- Gulyás Adrienn történész (Károli Gáspár Református Egyetem): „Pesten hölgy-nemzetőrsereg van alakulóban; [...] illy amazoni tekintettel több ellenséget le tudnánk győzni, mint valamennyi rozsdás karabinnal” - Katonás nők és katonanők az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hadviselésében

- Katona Csaba történész (Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára) előadása: Szerelmek, színészek, szerkesztők – Petőfi kapcsolatai

- Galánthay Zsombor, gróf Teleki Sándor szépunokája: Kastély-múlt, kastély-jövő – egy múzeumfejlesztés lehetőségei és állomásai

Az előadások után a résztvevőknek lehetősége nyílik a kastélymúzeum díjtalan megtekintésére, megkoszorúzzuk gróf Teleki Sándor mellszobrát és felkeressük a település fontosabb emlékhelyeit.

Figyelem! Az eseményre INGYENES KISBUSZ indul a Teleki Magyar Háztól. Amennyiben igénybe vennétek a lehetőséget, kérjük ELŐRE és időben jelezzétek a 0744-919166-os telefonszámon.

 

május 20., szombat 18.00 óra

CAROLA. A maga természete szerint és szabadon - egy hollywoodi történet Erdélyből. Filmbemutató és közönségtalálkozó. A dokumentumfilm hátteréről Szebeni Zsuzsa színháztörténésszel, a Carola Egyesület elnökével, a film egyik alkotójával, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetőjével Galánthay Zsombor beszélget.

Helyszín: Teleki Magyar Ház

 

május 21., vasárnap 10.00 óra

ZÁRÓÜNNEPSÉG - 20. alkalommal nyújtjuk át a Teleki Ösztöndíjakat kiváló fiataljainknak, valamint a Teleki Emlékplaketteket közösségünk jeles tagjainak, köszönetet mondva a bányavidéki magyar közösségnek és intézményünkek az elmúlt időszakban nyújtott segítségért és támogatásért. Az eseményre, istentiszteletet követően, a nagybányai magyar baptista gyülekezet imaházában (George Coșbuc utca 12/a) kerül sor. A gyülekezet rendjére való tekintettel kérünk mindenkit a PONTOS megjelenésre!

A belépés a programokra ingyenes, adományokat a kihelyezett perselyekbe köszönettel elfogadunk!

Szeretettel várunk az eseményekre!

(Teleki Magyar Ház)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek