rmdsz header
2024. május 24., péntek Eszter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Deák Bill Gyula is fellép az idei Főtér Fesztiválon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tizennyolcadik alkalommal szervezik meg szeptember 3-10. között a nagybányai Főtér Fesztivált. Kulturális előadásokkal, gyermekprogramokkal és nem utolsó sorban sztárfellépőkkel várják a szórakozni vágyókat Nagybánya emblematikus főterén - számol be a Maszol.ro portál.


A fesztivál szervezői évről-évre elkötelezettek amellett, hogy bő és változatos programkínálattal fogadják a résztvevőket Máramaros megye legnagyobb magyar rendezvényén. Az idei ünnep különlegesége, hogy a tizennyolcadik alkalommal megszervezett eseménysorozat „nagykorúvá” válik. „Egy ilyen évforduló lehetőséget ad számunkra, hogy újra együtt legyünk, találkozzunk barátainkkal, családtagjainkkal és együtt legyünk abban a közösségben, ahova mindig jó lenni és hazatérni szeptemberben!” – írják közleményükben a fesztivál szervezői.

Közel félszáz programmal készülnek az idei eseménysorozatra

Hagyományokhoz híven az idei rendezvény is nyolc napos lesz, péntektől pedig ismét a nagybányiaké lehet a város régi főtere. A több mint egyhetes rendezvény alatt a szervezők közel félszász programmal várják a közönséget. Az eseménysorozat állandó programjai között lesz helyi kézműves vásársor és magyar könyvvásár is.

Több újítást, de rengeteg hagyományos programpontot helyeztek kilátásba a fiatalkorúak számára is a Nagybányai Magyar Napok szervezői. Idén sem maradnak el a líceumi diákokat megcélzó Diáknapok vagy a kisebbek számára szervezett Nekem5nyolc nevű program. Újdonságként lesz a régi főtéren a Gyereksziget, ahol többek között kézműves foglalkozásokkal és mesemondással várják a kisgyermekeket.

Sok izgalmat tartogatnak a Főtér Fesztivál kulturális előadásai is, ahol az irodalomkedvelők és a festőművészet iránt érdeklődök egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző programokat. Gyermek- és felnőttelőadással érkezik Nagybányára Varró Dániel, a magyar kortársköltészet egyik kiemelkedő alakja, illetve több festőművészeti kiállítás lesz a megyeszékhely különböző galériáiban.

A Főtér Fesztivál egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényének tekinthető a hétfő esti gálaműsor, amely keretében a Radnóti Színház előadásában a Kályha Kati című színdarabot nézhetik meg a részvevők. Szálinger Balázs új színdarabja az első világháború idején játszódik a nagybányai Kispiac téren található Kályha nevű kocsmában. Román és magyar ajkú lakosok közösen próbálják megérteni, de leginkább túlélni az éppen kibontakozó társadalmi és politikai változásokat. A darabot Rusznyák Gábor rendezte a címszerepben Kováts Adéllal, azonban a budapesti színtársulat több tagja is jelen lesz az előadásban.

Igazi zenei csemegének ígérkezik a fesztívál színpadjára az idősebb korosztály által jól ismert Deák Bill Gyula magyar blues-énekes. Olyan erdélyi származású előadók is helyet kapnak a Főtér Fesztivál nagyszínpadján, mint a 4S Street, DreamFlow vagy a csíkszeredai Eztan együttes.

A Nagybányai Magyar Napok után érdeklődők a Főtér Fesztivál Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a honlapon értesülhetnek a legújabb bejelentésekről.

(Maszol.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek