rmdsz header
2024. május 26.,  Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megyei programajánló

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ Máramaros Megyei Szervezete és a helyi szervezetek számos programmal készülnek a hónap második felében is.


16-án jótékonysági estet szervezünk Szinérváralján, 18:00-tól a Városi Kultúrotthonban. A jótékonysági est keretén belül színjátékra, szavalásra és zenés előadásra kerül sor. 

Hagyományteremtő szándékkal szervezünk első alkalommal megyei böllérversenyt Koltón. Helyszínként szolgál a koltói iskola udvara. Az esemény reggel 8:00-tól kezdődik, amikor a versenyző csapatok elkezdik a disznók feldolgozását. A nap folyamán különböző előadásokra kerül sor, zárásként pedig eredményhirdetés, ahol díjazásban részesülnek a legfinomabban elkészített ételek. 

Advent utolsó vasárnapja alkalmából, verses-zenés előadást szervezünk a magyarláposi református templomban. 12:00-tól Jenei István előadó karácsonyi és ünnepi zenés összeállításával hangolódunk együtt az ünnepekre. 

A hosszúmezői átalános iskola oktatóival együtt készülünk a magyar tagozatos diákok ünnepi előadására advent utolsó vasárnapján. 16:00-tól a gyermekek ajándék – és süteményvásárral készülnek a Jézuskavárást követően a Kultúrotthonban. 

Gyújtsuk meg együtt az adventi koszorú negyedik gyertyáját vasárnap, 18:00-tól a hosszúmezői óvoda udvarán. Adventi történetek, versek, kántálások a hosszúmezői általános iskola felső tagozatos diákok. 

Rendhagyó kvíz esetet rendezünk 21-én, 19:00-tól a főtéri Log Out helységben. Az ünnepi kvíz estet Kovács Zsolt kvízmester, az Erdélyi Kvízbajnokság megálmodója szerkeszti és bonyolítja le. 

A szatmárnémeti Harag György Társulat pótelőadást kínál a nagybányai közönségnek. A járvány miatt félbemaradt évad bérletesei a társulat nagy sikerrel játszott produkcióját, a „Hello, Dolly!” című musicalt tekinthetik meg december 29-én Szatmárnémetiben, az Északi Színházban. 

Nagyszabású újévi koncertet szervezünk december 30-án minden zenekedvelő, óévet záró és újévet ünneplő nagybányai és környékbeli magyar számára. 18:00-tól a nagybányai református templomban fellép az EUROART klasszikus zenét játszó zenekar és szólistája. A belépés ingyenes, adományokat elfogadunk!

Kellemes időtöltést, áldott ünnepeket!

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek