no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (36)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ kezdeményezésére, decemberben a helyi tanács elfogadta a határozatot, mely szerint kikerülhet a régi főtérre a Nagybányai Művésztelep alapítóinak szentelt szoborcsoport.


Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a szoborcsoport tényleges kihelyezéséhez, amely az év első felében várható. Az öt életnagyságú alakból álló alkotás Hollósy Simont, Réti Istvánt, Thorma Jánost, Iványi-Grünwald Bélát és Ferenczy Károlyt ábrázolja, ezzel tisztelegve a Nagybányai Festőiskola hírneve előtt.

A helyi adók és illetékek 2023-ban csak az 5,1 %-os inflációs indexszel növekednek. A szemétszállítás és feldolgozás díja is a 2022-es szinten maradt, azaz 12 lej/fő a magánszemélyek számára, 615 lej/tonna a jogi személyek számára.

Ugyanakkor a Városi Közterület Fenntartó Vállalat által felszámított díjakat és tarifákat is 2022-es szinten határozták meg.

Elfogadtuk Nagybánya részvételét egy nagyszabású regionális víz- és szennyvízinfrastruktúra-fejlesztési projektben. A terv megvalósításának összértéke 360 millió lej, ebből a nagybányai önkormányzat 6,7 millió lej részfinanszírozást vállal.

Idéntől kiadhatóvá válnak a Festőtelep művészeti komplexum alkotó és raktárhelyiségei a Nagybányán alkotó művészek számára.

Magyar közösségünk és minden nagybányai jólétét szem előtt tartva, folytatjuk a munkát 2023-ban is!

Pap Zsolt István - RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt - RMDSZ-es önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek