GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

12 perceként történik meg, 43 ezer ember meghalt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

24 ezer embert öltek meg eddig idén az Egyesült Államokban végrehajtott lövöldözésekben – írja a Mandiner az amerikai Gun Violence Archive adataira hivatkozva.


cikk szerint csak az elmúlt napokban, július 17. és július 23. között 915 lövöldözés volt az országban, vagyis 12 percenként követtek el ilyen jellegű fegyveres bűncselekményt. Ezek következtében 430 ember meghalt és 1007-en megsebesültek. 

A Gun Violence Archive (GVA) adatai szerint

IDÉN MÁR TÖBB MINT 24 EZER EMBERT ÖLTEK MEG A LÖVÖLDÖZÉSEKBEN.

2020-ban összesen több mint 43 ezer ilyen haláleset történt. Ez már önmagában véve is negatív rekordnak számít, de könnyen lehet, hogy az idei év még az előzőnél is rosszabb mutatókat fog eredményezni. 

A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ ADATOKBÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY AZ EDDIG 2021-BEN LÖVÖLDÖZÉSBEN ELHUNYTAK KÖZT TÖBB MINT NYOLCSZÁZAN KISKORÚ, KÖZÜLÜK PEDIG 174-EN 12 ÉVEN ALULI GYERMEK VOLT.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint a fegyveres erőszakkal kapcsolatos bűncselekmények magukban foglalják az öngyilkosságokat is, amelyek a felnőttek lőfegyverekkel okozott halálának mintegy hatvan százalékát okozzák. A GVA adatai azt mutatják, hogy csak idén több mint 13 500 olyan öngyilkosság történt, amelyet fegyverrel követtek el.

Noha minden amerikai tagállamot érintettek ezek a bűncselekmények, van néhány olyan, ahol a szokásosnál is gyakoribbak voltak. A legtöbb eset Illinoisban történt (109), őket Texas (63), Pennsylvania (59), Kalifornia (52) és New York (48) követi.

Az ABC News az adatokat elemezve azt is megállapította, hogy ez a fajta erőszak leggyakrabban a szegényebb, városi területeken fordul elő. Azt írták, hogy a lövöldözések több mint kétharmada ott fordult elő, ahol a lakosok több mint fele nem fehér.

Az események több mint fele az ország legszegényebb területein történt, ahol a háztartások jövedelmének mediánja évi negyvenezer dollár vagy kevesebb. Eközben csak a lövöldözéseknek 17 százaléka történt ott, ahol több mint 60 000 dollárt keresnek az emberek átlagosan.


(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek