GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

A Vatikánban több tízezer gyászoló előtt megkezdődött XVI. Benedek gyászszertartása

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kihozták ki a az egykori pápa koporsóját a Szent Péter térre a bazilikából. A letakart citrusfa koporsót a hat koporsóvivő letette a bazilika előtt felállított emelvényre. A bíborosok a Szent Péter-bazilika előtt foglalnak helyet, miközben szólnak a harangok.


Több tízezer gyászoló várakozik a Szent Péter-bazilika előtt 

A római Szent Péter téren már több ezren várakoznak arra, hogy a szertartás megkezdődjön. A felvételek tanúsága szerint a helyszínen sűrű köd van, a hőmérséklet 7 Celsius-fok. 

XVI. Benedek koporsóját 8 óra 50 perckor fogják kivinni a székesegyházból a Szent Péter térre, ahol Ferenc pápa tart homíliát és végső könyörgést. Ő adja a szenteltvízzel való áldást is, de magát a gyászmisét nem ő, hanem a bíborosi kollégium vezetője, Giovanni Battista Re bíboros celebrálja. A mise első részében az oltár előtt foglal helyet Ferenc pápa, a második részében egy oldalsó trónuson. Öt nyelven fognak elhangozni az úgynevezett általános könyörgések: német, olasz, francia, portugál és arab nyelven – amelyet még XVI. Benedek vezetett be a vatikáni munkanyelvek közé –, maga a pápai liturgia annak hivatalos nyelvén, latinul zajlik – részletezte Érszegi Márk Aurél az Index kérdésére.

A gyászmise hivatalosan 9 óra 30 perckor kezdődik.

Lesz XVI. Benedek emlékére gyászmise Budapesten is 

A magyar katolikus egyház január 9-én, hétfő este 6 órakor a budapesti Szent István-bazilikában szentmise keretében emlékezik meg az emeritus pápáról. A gyászmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás, érsek lesz.

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek