rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Izrael nem fogadja el a kétállami megoldást – állítja Izrael brit nagykövete

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tzipi Hotovely, Izrael brit nagykövete azt követően tette a kijelentést, hogy palesztin fegyveresek a gázai invázió kezdete óta az egyik legsúlyosabb, izraeli katonák elleni támadást hajtották végre.


Izrael nem fogadja el a kétállami megoldást, ha a gázai háború véget ér – jelentette ki Izrael brit nagykövete a Sky Newsnak nyilatkozva.

Amikor a palesztinok saját államának kérdését feszegették, Tzipi Hotovely a műsorvezetőnek, Mark Austinnak azt mondta: "Egyáltalán nem".

Arra a kérdésre, hogyan lehet béke palesztin állam nélkül, hozzátette:

"Izrael ma már tudja, és a világnak is tudnia kell, hogy a palesztinok soha nem akartak államot Izrael mellett.

"Ők a folyótól a tengerig tartó államot akarnak. Ezt hangosan és világosan ki is mondják.”

"Két hónappal a háború kezdete után a Palesztin Hatóság még mindig nem ítélte el az október 7-én történt mészárlást. Ez komoly probléma."

Az interjú korábbi részében Hotovely asszonyt az ENSZ azonnali humanitárius tűzszünetre vonatkozó követeléseiről kérdezték.

Erre a következőképpen válaszolt: "Tűzszünet - nem. Ez alapvetően csak egy újabb október 7-i támadást jelentene. Ezt az egyetlen dolgot, jelentené".

Amikor pedig Joe Biden amerikai elnöknek arról a felvetéséről kérdezték, hogy Izrael "gondatlanul" bombázza Gázát, azt mondta: "Egyáltalán nem...”

"Emlékszik arra, hogy a világ bármely országa humanitárius folyosót hozott létre az ellenség számára?”

"Nem emlékszem, hogy segítettek volna a náci Németországnak a háború alatt, és nem emlékszem, hogy Amerika segített volna a japánoknak a második világháború alatt".

Közben palesztin fegyveresek a gázai invázió kezdete óta az egyik leghalálosabb, izraeli katonák elleni támadást hajtották végre.

Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint kilenc katonájuk halt meg egy városi rajtaütésben.

A sűrűn lakott negyedben elkövetett támadásra azután került sor, hogy az izraeli hadsereg azt állította, hogy áttörte a Hamász parancsnoki rendszerét Gáza északi részén, bekerítette a harcosok megmaradt csoportjait, több ezer fegyverest ölt meg és több százakat vett őrizetbe.


(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek