rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nyolcvanhét ember eltűnt a kolumbiai tüntetéseken

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Nyolcvanhét tüntetőnek veszett nyoma az egy héttel ezelőtt kezdődött kolumbiai tiltakozások alatt – tájékoztat róla az MTI, a kolumbiai médiumok jelentése alapján.


A HÍRADÁSOKBÓL KIDERÜL, HOGY A LEGTÖBB, HARMINCÖT EMBER ELTŰNÉSÉT A NYUGAT-KOLUMBIAI VALLE DEL CAUCA MEGYE SZÉKHELYÉRŐL, CALI VÁROSÁBÓL JELENTETTÉK.

Az Index beszámolt róla, hogy a Dél-amerikai országban április 28-án robbantak ki demonstrációk a tervezett adóreform miatt, amelyek több településen zavargásokká fajultak, amelyekben húsznál is többen vesztették életüket és nyolcszáznegyvenen megsebesültek. 

Az ENSZ kedden elítélte a tüntetőkkel szembeni aránytalan hatósági fellépését. Marta Hurtado, a világszervezet Emberi Jogi Főbiztosságának (OHCHR) szóvivője genfi sajtókonferenciáján kiemelte Cali városát, ahol a rendőrök tüzet nyitottak a tiltakozókra. 

A védelmi miniszter azt állította, hogy illegális fegyveres csoportok szivárogtak be a békés tüntetők közé kifejezetten azzal a céllal, hogy erőszakot szítsanak.

Iván Duque kolumbiai elnök a tüntetések hatására vasárnap visszavonatta a pénzügyminisztérium által előterjesztett adóreformot.

A kabinet a koronavírus-járvány miatt keletkezett költségvetési hiány csökkentése érdekében kényszerül átalakítani az adórendszert. Iván Duque kedden közölte, hogy a kormány kész össznemzeti párbeszédre a helyzet rendezése érdekében.

Emellett az elnök arra szólította fel a polgárokat, hogy utasítsák el az erőszakot, oltalmazzák a legveszélyeztetettebbeket, támogassák a koronavírus-járvány elleni oltási kampányt és a gazdaság újraindítását. A vezető megígérte, hogy a kormány meghallgatja a polgárokat, és megoldásokat dolgoz ki a célok eléréséhez.

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek