rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Putyin: A legveszélyesebb évtized jön a második világháború óta

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Vlagyimir Putyin csütörtökön nagy ívű beszédet tartott a Valdai fórum elnevezésű vitafórumon. Az orosz elnök itt fejtette ki, hogy a világ szerinte „valószínűleg a legveszélyesebb” évtized előtt áll a második világháború vége óta.


Beszédében az orosz vezető ismét igazolni igyekezett igazolni Oroszország Ukrajna elleni invázióját. Putyin emellett arról panaszkodott, hogy a Nyugat atomfegyverek emlegetésével igyekszik kikényszeríteni, hogy szövetségei hátat fordítsanak Moszkvának.

A hét elején a NATO elítélte azokat a megalapozatlan orosz állításokat, amelyek szerint Ukrajna „piszkos bombát” – azaz hagyományos, radioaktív anyagokkal megtűzdelt robbanóanyagot – használatára készülne.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy a védelmi szövetség tagjai „visszautasítják ezt az állítást”, amelyet így „Oroszország nem használhat ürügyként az eszkalációra”

Soha nem állítottuk, Oroszország esetleges atomfegyver használatát kezdeményezné. Csak utalásokkal reagáltunk a nyugati országok vezetőinek megjegyzéseire

– magyarázta Putyin a hallgatósága előtt.


(24.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek