rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szombaton lesz Fülöp herceg temetése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A kormány weboldala véletlenül már a Buckingham-palota hivatalos bejelentése előtt közzétette Fülöp herceg temetésének időpontját, majd gyorsan törölték - írja az Express. A királyi család szóvivője időközben megerősítette, hogy valóban április 17-én, szombaton lesz a búcsúszertartás a windsori kastélyban. A ceremónia nem lesz nyilvános, csak a királynő és a családtagok lesznek jelen, de a szertartást a televízió közvetíti.


A temetés időpontját hivatalosan még nem tették közzé, amikor egy kormányzati honlapon azt írták, hogy: 


FÜLÖP HERCEG ÁPRILIS 9-I HALÁLÁNAK BEJELENTÉSE UTÁN 8 NAPOS NEMZETI GYÁSZ KEZDŐDIK, EGÉSZEN A TEMETÉS REGGELÉIG.

A TEMETÉS NAPJA ÁPRILIS 17-RE ESIK. 

A közleményt később eltávolították a honlapról. A királyi család szóvivője azonban szombaton megerősítette, hogy valóban egy hét múlva, a windsori kastélyban lesz Fülöp búcsúztatása. A windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési helyen temetik majd el az edinburghi herceget.

Fülöp herceg március 16-án hagyta el a VII. Edward király kórházatFORRÁS: AFP/GLYN KIRK

A lap arról is ír, hogy A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNYRA VALÓ TEKINTETTEL AZT KÉRIK AZ EMBEREKTŐL, HOGY NE VIGYENEK VIRÁGOKAT A BUCKINGHAM-PALOTÁHOZ, 

hogy ne alakuljanak ki tömegek. A királyi család a temetésről még hivatalosan nem adott ki közleményt.

Ki örökli Edinburgh hercege címét?

Fülöp herceg akkor szerezte meg az edinburghi hercegi címét, amikor 1947 novemberében összeházasodtak Erzsébet királynővel. 

A 70 ÉVIG BIRTOKOLT CÍMET VALÓSZÍNŰLEG FÜLÖP LEGFIATALABB FIA, EDWARD HERCEG ÖRÖKLI MAJD MEG. 

Fülöp másik két fia, Károly már Cornwall hercege, András pedig York herege, amíg Edward 1999-es házassága óta Wessex grófja.

Edward herceg

A címet azonban nem azonnal örökli majd meg a herceg, mert az öröklési sorrend miatt Károly herceg örökölné, de a címet várhatóan a királynő Edwardnak adja majd.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek