rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A YouTube mesterséges intelligencia segítségével készített videóösszegzőket

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Megkezdik a mesterséges intelligencia által automatikusan generált összefoglalók tesztelését a YouTube-on, hogy az oldal látogatóit segítsék a választásban. Nagy kérdés, hogy a YouTube-alkotók az embereknek vagy a mesterséges intelligenciának akarnak majd megfelelni?


A Google a mesterséges intelligencia használatával kísérletezik YouTube-videók összefoglalóinak automatikus generálására, derült ki egy július 31-i közleményből, amelyről a The Verge adott hírt.

Ám ezek az összefoglalók csak korlátozott számú angol nyelvű videó mellett jelennek meg, és csak bizonyos számú felhasználó láthatja őket. Láthatóak lesznek a YouTube megtekintési és keresési oldalain, és rövid áttekintést adnak a videó tartalmáról anélkül, hogy lecserélnék a meglévő leírást.

Emellett megkezdik a mesterséges intelligencia által automatikusan generált összefoglalók tesztelését a YouTube-on, hogy az oldal látogatóit segítsék a választásban.

A YouTube kísérlete passzol a Google-nál jelenleg zajló mesterségesintelligencia-kísérletek közé, amikben a vállalat keresi a feltörekvő technológia felhasználási lehetőségeit.

Májusban például bejelentették, hogy a Google Play új funkcióval bővült, ami a generatív mesterséges intelligencia felhasználásával képes az alkalmazások felhasználói értékeléseinek összefoglalására.

De idetartozik még az új Google Search Generative Experience (SGE) is, ami mesterséges intelligencia segítségével összetett kérdésekre kontextuális válaszokat generál.

Nem a YouTube az első, amelyik a mesterséges intelligenciát online tartalom-összefoglaló generálására használja, az Artifact például nemrégiben elindított egy összefoglaló funkciót a hírek számára. 

A lap a cikk végén megjegyzi, hogy amennyiben ezek elterjednek, érdekes lesz megfigyelni, hogy az AI-összefoglalók befolyásolják-e a YouTube-alkotókat a videók készítésében, mert feltehetően meg akarnak majd felelni az ajánló algoritmusoknak.

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek