n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Háborúkban elpusztult állatok emlékművét avatták fel Párizsban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Emlékművet avattak kedden Párizsban a háborúkban, mindenekelőtt az első világháborúban elpusztult állatok emlékére – írja az MTI.


A kék sziluettek

egy lovat, egy szamarat, egy kutyát és egy galambot a kezén tartó katonát formáznak a párizsi belvárosban lévő Boucicaut téren.

Az első világháborúban az állatokat számos célra használták: katonai felszerelések, élelmiszerek és küldemények szállítására, segítségnyújtásra, sőt légi felvételek készítésére is.

A háború évei során 11 millió ló, 100 ezer kutya és 250 ezer galamb pusztult el – mutatott rá az emlékmű felállítását kezdeményező Paris Animaux Zoopolis (PAZ) nevű szervezet, amely 2018-ban kezdett kampányolni az emlékhely kialakításáért.

QUENTIN DE GROEVE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Amandine Sanvisens, a PAZ társalapítója elmondta: Párizs ezzel csatlakozott több északkelet-franciaországi településhez, valamint a kanadai, az ausztrál, a brit és a belga fővároshoz, ahol már korábban született hasonló emlék.

(24.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek