rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

„Kutass, elemezz, mutass be” – Tudományos Mozgalmat indít a KMDSZ

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tudományos Mozgalmat indított a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), a kezdeményezés célja lehetőséget biztosítani a kincses városban tanuló magyar egyetemistáknak a tudományok terén való fejlődésre.


A KMDSZ Tudományos Mozgalom keretében a diákok február 28. és május 11. között heti rendszerességgel tudományos workshopokon vehetnek részt – közölte a diákszövetség.

A workshopok célja megválaszolni a diákok kutatással és dolgozatírással kapcsolatos kérdéseit, továbbá támpontokat nyújtani a szakmailag jelentős munkák megírásában. A műhelymunkák sorozatát a KMDSZ Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciája (ETDK) zárja: itt a diákok bemutathatják dolgozataikat és visszajelzést kaphatnak egy szakmai zsűritől. A workshopok a „Kutass, elemezz, mutass be” mottó köré épülnek. A témákat az Országos Magyar Diákszövetség felmérésére adott válaszok alapján állították össze.

1016 diák visszajelzéseit összesítették, az volt a kérdés, hogy mi okoz a diákok számára kihívást a kutatás terén.

A diákok azokon a területeken kaphatnak segítséget, ahol szükségük van erre, továbbá olyan elismert kutatóktól tanulhatnak, akik az adott területen értek el kiemelkedő eredményeket. Az első workshopot, amelynek címe Így kezdd el, február 28-án tartják az Xponential Transylvania termében, 18.00 órától. A workshopot Péntek Borbála doktorandusz, kutatási koordinátor tartja.

Az előadásokon bárki részt vehet, aki érdekel a tudományos kutatások területe, függetlenül attól, hogy részt szeretne-e venni vagy sem az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián. További részletek az ETDK Facebook-oldalán és új Instagram-oldalán találhatóak.

(Forrás: kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek