n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Órákkal a becsapódása előtt fedeztek fel egy aszteroidát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Apró aszteroida jelent meg a légkörben Berlin térségében január 21-én, a hajnali órákban – írja a Live Science. Az objektum látványos, de ártalmatlan tűzgömböt produkált, ahogy a légkörbe csapódott.


Hasonló észlelések évente néhányszor fordulnak elő, a mostani eset különlegessége, hogy nagyjából három órával az érkezése előtt sikerült felfedezni a kisbolygót. Ez mindössze a nyolcadik alkalom, amikor becsapódását megelőzően találnak meg egy aszteroidát.

A 2024 BXI jelű objektumot Sárneczky Krisztián detektálta a Piszkéstetői Obszervatórium segítségével.

A magyar aszteroidavadász korábban elért már hasonló felfedezést.

Nem sokkal az észlelés után a NASA részletes előrejelzést adott arról, hogy hol és mikor csapódik be a kisbolygó. Az égitest megjelenéséről videó is készült, ezen látható, hogy az objektum másodpercekig megfigyelhető maradt.

(24.hu)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek