rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán azt írja, „Magyarország minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ami a koronavírus elleni vakcinák beszerzését illeti. Azért dolgozunk, hogy mielőbb legyen biztonságos oltóanyag, hiszen ez az igazi megoldás a koronavírus-elleni küzdelemben."


Már lehet regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon a koronavírus elleni oltásra.

A kormányszóvivő közölte: fontos, hogy az oltás ingyenes, államilag szervezett lesz és a beadás önkéntes alapon fog működni. Az oldalon nem csak regisztrálni lehet, de egyéb információk is olvashatók a védőoltásokról és a beadás jövőbeni időpontjáról is.

Az oltás terv szerint zajlik majd, a sorrendet nem a regisztráció ideje határozza meg: elsőbbséget élveznek majd a védekezésben résztvevők és a veszélyeztetett csoportba tartozók.

A 60 év feletti nyugdíjasokat Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben keresi meg az oltással kapcsolatban, amely mellé egy regisztrációs lapot és egy válaszborítékot csatoltak, így az igénylést térítésmentesen lehet visszaküldeni 

– olvasható a kormányszóvivő posztjában.

Az oldal este 10 óra után zökkenőmentesen működik, meg kell adnunk a nevünket, a lakcímünket, az életkorunkat, az elérhetőségeinket és a TAJ-számunkat, majd el kell fogadni adatkezelési szabályzatot és regisztrálhatunk is. 

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek