rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Időben megérkeztek az oltások, már ötféle vakcina van Magyarországon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A kínaival együtt már ötféle oltóanyag van Magyarországon, igaz a Sinopharmhoz még kell egy hazai hatósági engedély. Addig is folytatódik az amerikai vakcinákkal, valamint a Szputnyik V-vel a legidősebbek oltása. A brit AstraZenecát pedig továbbra is a 60 év alatti, krónikus betegek kapják – hangzott el az M1 Híradójában.


Időre gördült be az újabb vakcinaszállítmány a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház udvarára. Több ezer adagnyi Pfizer-féle oltóanyagot hozott. „Háromszázkilencven ampulla Pfizer vakcinát kapunk, ez 2340 fő oltására elegendő, az oltást továbbra is az oltási terv szerint folytatjuk, tehát holnaptól megyünk ki megint a szociális intézményekbe” – mondta az intézmény vezetője, Tóth Judit.

Hasonló mennyiség érkezett Tatabányára is kedden. A Szent Borbála Kórház főgyógyszerésze azt mondta: ebből nemcsak a szociális intézményeknek, hanem a háziorvosoknak is bőven jut majd.

Szegedre is időre megérkezett az újabb szállítmány a Pfizertől. Ezúttal azokat az egészségügyi dolgozókat oltották, akik korábban valamiért nem kaphatták meg a vakcinát.

A Debreceni Egyetem is kapott újabb ampullákat, nemcsak az amerikai, hanem az orosz vakcinából is, több mint ezer embernek elegendő adagot.

Az AstraZenecából is van utánpótlás,

ahogy mindenütt, úgy Nyíregyházán is az 59 évnél fiatalabb krónikus betegeket oltják majd ezzel a vakcinával a háziorvosok. A Nemzeti Népegészségügyi Központ illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon már ötféle oltóanyag segíti a járvány elleni védekezést.

„Már öt típusú védőoltás áll rendelkezésre Magyarországon annak érdekében, hogy minél gyorsabban, minél több embert tudjunk védőoltásban részesíteni, az e heti oltási terv szerint a regisztrált legidősebbek oltása az oltópontokon folytatódik” – fogalmazott Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője.

Közben keddre újabb 823 embernél mutatták ki a koronavírust, és 85 ember vesztette életét a kór szövődményeiben. Csaknem négyszázezer az összfertőzött, majdnem négyezer embert ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek