rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyarország közeledik a 2,5 millió beoltotthoz, de milyen enyhítések várhatók utána?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A beoltottak száma hamarosan elérheti a két és fél milliót Magyarországon, amely lehetővé teszi, hogy lassan és fokozatosan visszatérjen az élet a régi kerékvágásba. Mutatjuk, hogy pontosan milyen szabályok változnak az újranyitás első ütemének következtében.


Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat – olvasható a kormány hivatalos honlapján.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap látogatta meg a Hungaropharma tizedik kerületi raktárát, ahonnan minden hajnalban elindulnak a vakcina szállítmányok az oltópontokra.

Az alábbi szabályok változnak, ha meglesz a 2,5 millió beoltott:

- A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

- Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.

- Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.

- A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.

- A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Az enyhítésekről szóló rendeletek már korábban megjelentek, elég időt adva a cégeknek a felkészülésre.

A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra.

Az április 13-án záruló héten a beoltottak száma elérheti a hárommilliót, majd egy héttel később a 3,5 milliót. Ezt követően újabb lazítások jöhetnek, de erről majd a soron következő pénteki interjúban számol be a kormányfő – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A miniszterelnök elmondta, hogy

két-három hét, amíg elérjük azt a pontot, hogy az oltások kifejtik hatásukat a fertőzöttségi és halálozási adatokban.

Orbán Viktor nagypénteken a közmédiának adott interjúban azonban óvatosságra intett, és a szabályok betartását kérte. Békeidőben ilyenkor locsolkodnak és családi összejövetelekre kerül sor, amiből idén vissza kell vennünk – fogalmazott.

A koronavirus.gov.hu hétfő reggeli adatai szerint a beoltottak  száma 2 362 839 fő, közülük 913 012 fő már a második oltását is megkapta.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek