rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Félszáz gyermekkel zajlott a cserkésztoborzó Máramarosszigeten

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

November utolsó két hétvégéjén zajlott a 146. számú Hollósy Simon Cserkészcsapat toborzója Máramarosszigeten. A tevékenységeken 6 és 12 év közötti fiatalok vettek részt, összesen ötvenen. A program helyszíne a Leöwey Klára Elméleti Líceum volt.


A gyermekek többsége a magyar iskola diákjai voltak, de a helyi román iskolákba járó magyar gyermekek közül is néhányan csatlakoztak a programhoz. A toborzót a kolozsvári Kovács Csongor biológus és Jakab Vilma tréner tartották, és fő témája a környezetvédelem volt. A gyermekek ezzel kapcsolatos játékokat is játszottak, tanulságos történeteket hallhattak a természetvédelemről, és az activity zöldített változatát is játszották. Egyik érdekesség volt, hogy a gyermekekek mikroszkóp alatt nézhettek meg különböző bogarakat, mohát vagy hajszálat.

A cserkészfoglalkozások péntekenként 17-18 óra között zajlanak a máramarosszigeti RMDSZ-nél (ideiglenes helyszín) Keresztes Annamária és Szeibert Xavér vezetésével.

A programot a Magyar Kormány, a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek