rmdsz header
2024. május 24., péntek Eszter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Máramarosi Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Jertek el kicsik, nagyok, szépkorúak, fiatalok! 2018. november 9 - 25.


Novemberben immár második alkalommal szervezik meg a Máramarosi Magyar Napokat. A tavaly debütált rendezvény szervezõi nem titkolták már az elsõ alkalommal sem céljaikat: erõsíteni az itt élõ magyarok önazonosság-tudatát, összekovácsolni a közösséget, egyszersmind megmutatva mindenkinek azt, hogy bár szórványvidéken élünk, ragaszkodunk nyelvünkhöz, kultúránkhoz, hagyományainkhoz. Apjok Norbert parlamenti képviselõ akkor elmondta: a rendezvény „arról szól, hogy magyarságunkat ünnepeljük, és megmutassuk, hogy a máramarosi magyar közösségnek van jövõje és élni akar.”

Az idei rendezvény kapcsán a képviselõ a következõket nyilatkozta lapunknak: „A Máramarosi Magyar Napok célja, hogy minél több magyarlakta településre vigyük el a magyar kultúrát. Olyan kulturális programsorozattal készülünk, amely párhuzamosan fut a megye több településén, a helyi magyar közösségek igényeihez mérten kialakított rendezvényekkel. Az idén szinte kizárólag megyénkbeli fellépõket vonultatunk fel, hiszen rengeteg tehetség él közöttünk és fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk a helyi tehetségeket és élõ kapcsolatot alakítsunk ki a megye magyar közösségei között.”

A Máramarosi Magyar Napok programja - akárcsak az elsõ alkalommal - idén is úgy lesz összeállítva, hogy minden korosztály magáénak érezhesse azt, s a megye valamennyi magyarlakta települését felölelje.

A részletes programmal jövõ héten jelentkezünk, most csupán ízelítõt kínálunk arról, hogy milyen elõadók és együttesek lépnek fel, és mely magyarlakta településeken fordul meg a Máramarosi Magyar Napok karavánja.

A karaván a több mint két hét alatt megyénk valamennyi magyarlakta települését útba ejti: Nagybányát, Máramarosszigetet, Felsõbányát, Kapnikbányát, Magyarlápost, Aknasugatagot, Nagysomkútot, Szinérváralját, Koltót, Hosszúmezõt, Monót, Rónaszéket, Erzsébetbányát, Domokost, Magyarberkeszt.

Az alábbi elõadók, együttesek és programok közül válogathatnak az érdeklõdõk: Classical operett, Bencze Henrietta (tánc, ének), Talpalat (TMH), Reneszánsz tánc (Turul Sas Kulturális Egyesület), Teleki Blanka Nyugdíjas Klub, Megyei Bányász Egyesület, Bakator néptánccsoport, szüreti bál, önkormányzati konferencia, Márton Áron kiállítás, reformáció vándorkiállítás.

Ne feledjék tehát: november 9-25. - MÁRAMAROSI MAGYAR NAPOK, jertek el kicsik, nagyok, szépkorúak, fiatalok!

(tamási)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek