no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Március 15. - Ünnepi programok és megemlékezések Máramaros megyében

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ünnepi rendezvények Máramaros megyében:


MÁRAMAROSSZIGET

Március 12-én, szombaton, 11.00 órától istentisztelet a református templomban, ahol igét hirdet Gellén Sándor esperes, lelkipásztor. 12.00 órakor köszöntőbeszédek: Kovács Péter Zoltán máramarosszigeti református lelkipásztor, Petneházy Attila - EMMI miniszteri biztos, Monszpart Zsolt - Emberi Erőforrások Támogatáskezelő főigazgatója, Dr. Nemes Csaka - főtanácsadó, Körösi Viktor Dávid - Kolozsvári Magyar Konzulátus - konzul.  Ezt követően ünnepi előadásra kerül sor, melynek keretében fellép a máramarosszigeti református egyházközség kórusa, a hosszúmezői általános iskola magyar tagozata és a hosszúmezői Búzavirág Egyesület Népdalköre. 13.00 órakor koszorúzás az emlékműnél és a temetőben, majd 17.00 órakor a Flautino kamarazenekar koncertjével zárul a szombati megemlékezés a református templomban. Itt beszédet mond: Pintér Zsolt - az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének elnöke, Orosz Krisztofer - az RMDSZ máramarosszigeti szervezetének elnöke és Bozsoga István Lázár, a Jávorfa Virága Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A meghirdetett programok ideje alatt adománygyűjtés lesz az ukrán-orosz konfliktus menekültjeinek megsegítésére.

Március 14-én, hétfőn, 17.00 órától kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak a Református Gyülekezeti Házban.

Március 15., kedd:

12.00: Ökumenikus istentisztelet és a Leőwey Klára Elméleti Líceum diákjainak ünnepi műsora a máramarosszigeti református templomban

13.00: Ünnepi beszédek Asztalos Sándor és Móricz Samu honvédtisztek emlékművénél, a templomkertben: 

- Kelemen Hunor - az RMDSZ elnöke, mininszterelnök-helyettes

- Brendus Réka - Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője

- Pintér Zsolt - megyei RMDSZ elnök

- Vasile Moldovan - Máramarossziget polgármestere 

13.45: Koszorúzás Asztalos Sándor és Móricz Samu honvédtisztek emlékművénél, a templomkertben

14.00: Himnuszok

18.00: Operettgála - a Kolozsvári Magyar Opera művészeinek előadása, a Zeneiskola dísztermében. 

 

NAGYBÁNYA

Március 15., kedd

16.00: zászlós felvonulás, zarándoklat kezdete a református temetőben a 48-as honvédek sírjánál

16.40: ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Teleki Magyar Ház udvarán, gróf Teleki Sándor szobránál. Közreműködik Lengyel Marius (hegedű) és Kaszta Norbert (zongora)

17.15 ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Fekete Sas fogadó Petőfi emléktáblájánál (zarándoklat vége). Közreműködnek a Németh László Elméleti Líceum és a Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tagozatának diákjai

18.00: gálaest a nagybányai Városi Színházban:

Ünnepi beszédet mond: Brendus Réka - a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, Pintér Zsolt -az RMDSZ Máramaros megyei elnöke

Ünnepi előadás:

Petőfi live! Egy vidámhangú vándorszínész ügyesbajos dolgai című előadás, a Kolozsvári Magyar Színház művészeinek (Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista) közreműködésével.

Fellép a Teleki Magyar Ház Talpalat Néptánccsoportja és a Talpalatocska.

 

FELSŐBÁNYA

Március 13-án, vasárnap az 1848-as forradalom hőseire emlékezünk koszorúzással a hőseink sírjánál. Indulás a szentmise / istentisztelet után az RMDSZ székház elől 11.30 órakor, délben koszorúzás a honvédok sírjánál a római katolikus és a református temetőben.

 

KOLTÓ

Mácius 13-án, vasárnap, 10.30 órakor ünnepi istentisztelet a református templomban, majd koszorúzás a kastélykertben, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szobránál és megemlékezés a római-katolikus temetőben, gróf Teleki Sándor sírjánál.

 

DOMOKOS

Március 13-án, vasárnap, 10.00 órakor ünnepi istentisztelet a református templomban, majd koszorúzás a kopjafánál, a templomkertben.

SZINÉRVÁRALJA

 Március 15-én, kedden, 11.00 órakor koszorúzás a református temetőben a kopjafánál, majd rövid kis ünnepi előadás a középiskolások közreműködésével.

 

HOSSZÚMEZŐ

Március 15-én, kedden, 16.00 órakor a hosszúmezõi gyerekek és a Búzavirág Népdalkör előadása a református templomban.. Ezt követően koszorúzás a hosszúmezői katolikus templomkertben.

 

SZAMOSARDÓ

Március 20-án, vasárnap koszorúzás az első és második világháborús hősők emlékművénél a templomkertben, majd 14.00 órakor ünnepi istentisztelet. Az ünnepi rendezvénysorozat a művelődési otthonba folytatódik 15.30 órakor az iskola diákjainak előadásával, 15.45-től a Bokréta néptánccsoporttal és 15.55 órától a Szamosardói ifjak fellépésével. 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek