rmdsz header
2024. május 26.,  Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Megalakult a máramarosszigeti városi és a Történelmi Máramaros területi választmánya

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Megtartotta alakuló ülését az RMDSZ máramarosszigeti, valamint Történelmi Máramarosi területi választmánya. A területi választmány megszavazta a vezetőségét, a kongresszusi küldötteket, ugyanakkor Horváth Anna megbízott területi elnök kiértékelte a Történelmi Máramarosban zajlott tisztújításokat.


Az elmúlt hónapban hat helyi szervezetben, Nagybocskón, Felsővisón, Borsabányán, Máramarosszigeten, Aknasugatagon és Rónaszéken tartottak mozgó- és állóurnás tisztújításokat. Horváth Anna megbízott területi elnök elmondta: „az urnás tisztújítások egyértelműen visszaigazolták a változtatás erős igényét, illetve megmutatták, hogy a legkisebb közösségekben is vannak érdekképviseleti munkára vállalkozó, elkötelezett emberek. Több helyen egészséges versenyhelyzet is kialakult, ami nagyon jó” – fogalmazott Horváth Anna.

A területi választmányban Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke, valamint Székely István társadalomszervezésért felelős ügyvezető alelnök bemutatták az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének működési szabályzatának tervezetét. A tervezetet megvitatta a testület, majd elsöprő többséggel, 30 igen szavazattal és öt tartózkodással pozitívan véleményezte és elfogadásra javasolta azt. A működési szabályzatról július 8-án szavaz majd a Megyei Küldöttgyűlés, amelyet Nagybányán tartanak meg. A küldöttgyűlésre 50 tagot delegál majd a Történelmi Máramaros Területi Szervezete.

A területi választmány megválasztotta a vezetőségét is. Zahoránszki Brigitta lett az elnök, Danci Erzsébet Nóra az alelnök, Keresztes Annamáriát pedig titkárnak választották meg.

A testület nevesítette a kongresszusi küldötteket is. A Történelmi Máramarosnak járó két korporatív tag mellett Orosz Krisztofer Levente, Keresztes Annamária, Pesek Szilárd, valamint Sztrimbely Yvonne képviselik majd a területi szervezetet a szeptember 17-én Marosszentgyörgyön megtartott kongresszuson.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek