rmdsz header
2024. május 24., péntek Eszter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Sikeres volt az első Máramarosszigeti Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Jó hangulatban zajlott, jól fogadta a máramarosszigeti magyarság az első ízben megtartott Magyar Napokat a városban. A szervezők koncertekkel, gyermekprogramokkal, kiállításokkal és vetítéses bemutatókkal várták a kilátogatókat.


Ez a három nap az egyik legmegfelelőbb módja annak, hogy erősítsük magunkban az összetartozás érzését, hisz mindez rólunk szól, értünk van, minket magyarokat köt össze. Ezért e három napos rendezvénynek csak egy valaki áll a középpontjában: a szigeti és a környékbeli magyarság – fogalmazott a Magyar Napok ünnepi megnyitóján Orosz Krisztofer főszervező, az RMDSZ máramarosszigeti szervezetének elnöke.

 

A Magyar Napok olyan események, amelyek egyrészt lehetőséget teremtenek a magyar közösségnek, hogy megélje saját identitását, néhány napot valóságos helyi ünneppé változtasson, ugyanakkor arra is lehetőséget teremt, hogy kultúráját, örökségét megmutassa a településen élő más nemzetiségű lakosságnak, egyben az egész világnak. Ehhez a hagyománysorozathoz csatlakozott Máramarossziget magyar közössége is, hisz méretétől függetlenül minden közösségnek hatalmas helyi értéktára van, amelyet időről időre fel kell mutatni – mondta köszöntő beszédében BrendusRéka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője.

 

Ezelőtt két évvel, amikor a nagybányai és máramarosszigeti csapattal egyesítettük a két területi szervezetet és létrejött az egységes megyei RMDSZ szervezet, arra is vállalkoztunk, hogy a megerősített politikai érdekképviseleti feladatok mellett a közösségszervezés területén is sokat dolgozzunk, hogy Borsabányától Égerhátig, Hosszúmezőtől Koltóigerősebb legyen a közösségi élmény. Ez a hiánypótló eseménysorozat is ennek a jó példája. Azt mutatja, hogy a számokkal, statisztákákkal ellentétben itt még van egy erős közösség, van egy tenni akaró magyarság, tehát van magyar jövő – összegzett Pintér Zsolt, az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének elnöke, aki egyben gratulált a főszervező Orosz Krisztofernek és csapatának.

 

A máramarosszigeti magyarokat a város polgármestere,Vasile Moldovan is köszöntötte, aki kiemelte a város multikulturalitását, a hagyományok tiszteletének fontosságáról beszélt, és pozitívan értékelte a helyi RMDSZ aktív munkáját a közösség életében.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek