rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Fölszállott a páva: továbbjutottak a nyárádmentiek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Sikeresen vette az akadályt Benő Barna fiatal csapata, a nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes a hétvégén Budapesten: produkciójukkal tovább jutottak a Fölszállott a páva tehetségkutató televíziós verseny elődöntőjéből.


A vetélkedő elődöntőjének első megmérettető körében tizenketten indultak a hat helyért, amely az áprilisi középdöntőbe biztosított bejutást. A nyárádmenti együttes az ajka-padragkúti kamaratánc-együttessel és a székesfehérvári Alba Regia táncegyüttessel mérte össze tudását a néptánc kategóriában. A nyárádselyei táncokat igencsak magabiztosan, ügyesen és fürgén járták a fiatalok, így csöppet sem maradtak alul versenytársaikkal szemben.

A zsűri tetszését nemcsak a tánc és előadásmódja nyerte el, hanem a fiatalok viselete is, de a szakemberek nem feledték el felhívni a figyelmet a dallamok megválasztására. A nyárádszeredaiak és a székesfehérváriak egyaránt 43 pontot értek el, így mindkét együttes bejutott a következő szakaszba.

A verseny honlapján az olvasható, hogy a nyárádmenti együttes igen vegyes társaság: a táncosok Nyárádszereda és Marosvásárhely 20-30 km-es körzetéből valók, a tagok között számos adatközlő is található. Repertoárjukat a legkülönfélébb táncok alkotják, amelyeket kizárólag tiszta forrásoktól sajátítanak el. A legfiatalabb tagjuk 16, a legidősebb 34 éves.

„Van közöttük színész, orvos, diák, mérnök, menedzser, nővér, koreográfus, fénytechnikus, pedagógus, masszőr, tájépítész, közegészségügyis, mezőgazdász, elárusító, kommunikációs szakértő, kántor, háziasszony, naplopó és nőcsábász. Egy azonban biztosan közös bennük: megszállottan imádnak táncolni” – áll a honlapon. 

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek