Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Belgrádban mutatják be a csíkszeredai Részegh Botond fotóit

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szerbiai fővárosban állítják ki Részegh Botond, csíkszeredai képzőművész Amerikában készült fényképeit. A tárlat október 7-én nyílik meg a belgrádi Funnel Contemporary Gallery-ben.


Részeg Botond egy barátjával éveken át tervezgette az utat „Kerouac nyomán”. Az alkotó eleinte csak a 66-os útról akart fényképeket készíteni, de hamar rájött arra, hogy túlságosan befolyásolják a hozzá fűződő legendák. Ezért úgy döntött, elfelejti Kerouacot és mindazt, amit a témáról olvasott, hallott. „Saját szememmel akartam látni Amerikát” – mondta a projekttel kapcsolatosan. 

„Azzal az elképzeléssel indultam útnak, hogy polaroid géppel készítek felvételeket, de kiderült, hogy a gépem tönkreteszi a papírt. Úgyhogy lemondtam róla, és elhatároztam, hogy fehér-fekete fotókat készítek. Új telefonom volt, egy iPhone, és néhány New York-i fotót azzal készítettem, amelyek rendkívül tetszettek. Úgy éreztem, megtaláltam a polaroidomat. Azonnal megragadott a fénykép rajza és erőteljes fekete-fehér árnyalatai (grafikus művészként sokat dolgozom fekete-fehérben), így teljesen lemondtam a fényképezőgépről. Emellett ismertem Ansel Adams és Andreas Feininger, Robert Frank fotóit, és rájöttem, hogy fényképezőgépet használva nehéz volna nem őket utánoznom. Úgy tűnt, hogy a telefonnal való fényképezés egy más, hozzám közelebb álló látásmódot igényel” – nyilatkozta a projekttel kapcsolatosan Részegh Botond.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek