Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Hazatérés - eddig együtt sosem látott nagybányai remekművekből nyílik kiállítás Nagybányán

| Vélemények 2 | Nyomtatom | A+ | A-

Az év egyik legjelentősebb művészeti eseménye nyílik meg 2023. július 24-én, hétfőn, 17 órától Nagybányán, a Megyei Művészeti Múzeumban. A főleg magyarországi magángyűjteményekből származó remekművek két hónapra visszatérnek Nagybányára, hogy az itteni művészetkedvelő közönség ismét gyönyörködhessen bennük.


A főleg magyarországi magángyűjteményekből származó remekművek két hónapra visszatérnek Nagybányára, hogy az itteni művészetkedvelő közönség ismét gyönyörködhessen bennük.

A kiállítás a Közép Európai Örökség Program védjegye alatt áll, kurátora Korani Eleni az Ernst Galéria képviselője. A kiállítást megnyitja Baán László, a budapesti Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Az eseményen felszólal: Ionel Ovidiu Bogdan, a Máramaros Megyei Tanács elnöke; Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Közép Európai Örökség Program részéről; Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

A művészeti esemény főtámogatója a Közép Európai Örökség Program és az Ernst Galéria, partnerei a Máramaros Megyei Művészeti Múzeum, a Máramaros Megyei Tanács, valamint a Modernism.ro.

A kiállítás 2023. szeptember 24-ig tekinthető meg.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Boromisza Piroska 2024.01.17 14:23:49
Örömmel láttam Édesapám Boromisza Tibor alkotásait ezen az egyedülálló színvonalas rendkívüli kiállításon . Gratulálok a szervezőknek a megvalósításáért , remélem Budapest is bemutatja ezt a páratlan gyűjteményt,mely méltatja es vegre értékeli Boromisza Tibor festőművész művészetét, melynek őrzését Édesanyám haláláig ápolta es fenntartotta emléket es gyermekei tovább őrzik/ Katalin, Fatime Hajnalka, Tas/ 2021 ben elhunyt/ valamint Piroska. 1964 március 15 en nyílt Boromisza Emlékszoba idén lesz 60 eve, melyet a gyermekei állami támogatás nélkül fenntartanak Szentendrén az utolsó lakhelyen
hogy Boromisza Tibor festőművész munkásságát emlékét fenntartva őrizzék .Köszönettel Boromisza Piroska Márta Boromisza Tibor legkissebb leánya
Lázár Gyula 2024.01.06 10:30:46
Mikor lesz látható a kiállítás Budapesten? Láttam a Kunszt műsorát az M5-ön a tv-ben. Nagyon jó volt.
GY


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek