Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Incze Mózes Munkácsy-díjas festőművész és BOLDI Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész kiállítása a Főtér Fesztivál 2023 – Nagybányai Magyar Napokon

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Különleges kiállítást szervez a Virtuális Nagybánya Egyesület (Nagybánya.ro) a 18. Főtér Fesztivál 2023. szeptember 5-én, kedden 18.00 órától a Nagybányai Képzőművészek Egyesületének galériájában (Bukarest sugárút).


Incze Mózes és Boldi képzőművészek Kettős időben című kiállítása az év egyik jelentős művészeti eseménye, hiszen két olyan alkotó mutatja be műveit, akik a kortárs művészet ünnepelt nagyjai, díjak, ösztöndíjak, kiállítások tucatjait tudhatják maguk mögött.

Incze Mózes 1975-ben született a székelyföldi Barótón, 2000-ben végzett a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A művész jelenidő folyton változó képének a hosszabb távon fennálló struktúrájával (nevezzük festészeti hagyománynak, formatárnak) való viszonyának egybeláttatásával foglalkozik, munkái ennek lenyomatai. Igyekszik a hús-vér ember oldaláról képviselni a technológiák terjedése révén virtuálissá alakuló világ értelmezését, képein az algoritmusok közé szorult lélek túlélésének nyitva teret.

BOLDI 1970-ben született Budapesten, 1990-ben végzett a bécsi Akademie der Bildenden Künste szobrász szakán, majd 1995-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szintén szobrász szakon. Változatos kő- és márványfajták anyagának szépségét kibontakoztató, sima felületű, zárt formarendbe komponált szobrokat alkot. A szobrászat klasszikus alakidézése, portrémegformálása szellemében alakított műveinek ugyanúgy sajátja a természetelvű látásmód, mint a magasfokú stilizálás.

A kiállítás 2023. szeptember 11-ig látogatható.

A kiállítás partnere a Nagybányai Képzőművészeti Szövetség (UAP Baia Mare). A rendezvény támogatói: Magyarország Kormánya - Bethlen Gábor Alap, valamint a Térnyitó Alapítvány.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Magdi 2023.08.18 09:08:25
Gratulálok a művészeknek és a szervezőknek!


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek