rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

14-ről 10 százalékra csökkent az infláció

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) csütörtökön közölt adatai szerint a márciusi 14,53 százalékról júniusban 10,3 százalékra csökkent az éves infláció Romániában.


Négy százalékot csökkent az infláció márciushoz képest, amikor is a legmagasabb volt ebben az évben, a májusi 10,64 százalékról pedig júniusban 10,3 százalékra csökkent az éves infláció Romániában. Az élelmiszerek 17,88, a nem élelmiszer jellegű termékek 4,84, a szolgáltatások 11,5 százalékkal drágultak az előző év azonos hónapjához képest.


A cukor – tavalyhoz képest 55 százalékkal –, a vaj és a burgonya drágult – utóbbiak egyenként 30 – 30 százalékkal, az étolaj ára viszont csökkent, a mérések szerint 8 százalékkal.

Az INS adatai szerint decemberhez mérten az idei hatodik hónapban 4,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak, az elmúlt egy évben (2022. július - 2023. június) pedig átlagban 14,2 százalékkal emelkedtek az előző egy évhez (2021. július - 2022. június) képest. Múlt év júniusához viszonyítva 10,3 százalékos volt a drágulás.

A Román Nemzeti Bank (BNR) idén 7,1 százalékos éves inflációs rátára számít, jövőre pedig 4,2 százalékos pénzromlást valószínűsít.

(frissujsag.ro, agerpres)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Claudia Klein 2023.07.15 01:16:58
Bună ziua și bun venit la Spotcap Global Financial Services, Numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Ofer tot felul de servicii de creditare

Ai mare nevoie de consolidare financiară? Ai nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă voi sfătui să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | și aveți un împrumut în contul dvs. în 24 de ore, deoarece oferim Servicii excelente de împrumut în întreaga lume.

Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro și acordăm împrumuturi la o dobândă mică de 3% pe an. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

Recunosc faptul că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au probleme financiare și au nevoie de soluții pentru aceasta, multor oameni le este atât de dificil să obțină un împrumut de capital de la băncile locale sau alte instituții financiare din cauza rata mare a dobânzii, garanții insuficiente, raportul datorie/venit, scor scăzut de credit sau orice alte motive

Gata cu timpii de așteptare sau vizite stresante la bancă. Serviciul nostru este disponibil 24/7 - puteți obține un împrumut și puteți finaliza tranzacțiile oricând și oriunde aveți nevoie

Oferim servicii de împrumut de clasă mondială 24 de ore. Pentru întrebări / întrebări? - Trimite un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau trimiteți un mesaj pe WhatsApp prin: +31642117819 | & Primiți un răspuns imediat

Familia, prietenii și colegii tăi nu trebuie să știe că nu dispuneți de numerar, doar scrieți-ne și veți primi un împrumut.

Libertatea ta financiară este în mâinile tale!!


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek