rmdsz header
2024. május 26.,  Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A kormány 15 millió lejt utal ki gátépítésére és folyórendezésre

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A kormány 15 millió lejt utalna ki egy gát építésére és a Vedea és a Teleorman folyók rendezésére – jelentette be Victor Ponta kormányfő és Liviu Dragnea kormányfő-helyettes kedden, a Teleorman megyei Beiu faluban, amelyet elöntött a víz. A projektet augusztus végéig megvalósítják – ígérték. Ponta és Dragnea kedd reggel érkezett Beiu településre, ahol felfújható csónakba szálltak, hogy ellátogassanak az elárasztott területekre. A terepezés végén a kormányfő arról biztosított, hogy az első kormányülésen kiutalják a pénzösszegeket annak érdekében, hogy további áradásoktól megvédjék Teleorman megye különböző területeit. „A Román Vizek vállalat vezérigazgatója elmagyarázta nekem a műszaki megoldást, az első kormányülésen ki fogjuk utalni a szükséges pénzösszegeket a folyórendezési munkálatokra, és remélem, hogy az idén befejezik a munkálatokat, hogy amit kijavítunk, az emberek kijavítanak házaikon, legalább tudjuk, hogy hosszú időre szól. Ez a megoldás, kiutaljuk a pénzt, és én ellenőrizni fogom, hogy a pénzt pontosan arra használják, amire mondtam. Augusztusban eljövök ide, hogy lássam” – jelentette ki Ponta.


Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, a munkálatokat a Vedea és a Teleorman folyókon fogják végezni.

A kormányfő biztosított, hogy a kormány építőanyagot is ki fog utalni a megrongálódott házak kijavítására.

Ponta megköszönte a csendőröknek, a rendőröknek és a tűzoltóknak a segítséget, amelyet az elárasztott településeken és házakban lakó embereknek nyújtottak.

Ponta korábban bejelentette, hogy Teleorman megyébe megy, hogy megállapítsa, a kormány hogyan segíthet az elárasztott vidékek lakóinak, rámutatva, a Román Vizek Igazgatóságának a közbenjárására és anyagi támogatásra van szükség, mivel a gondokat az átszakadó gátak okozták.

Az áradások mérlege azt mutatja, hogy a Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea és Câinelui folyók és mellékfolyóik 131 házat árasztottak el Tătărăștii de Jos, Necșești, Ciolănești, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobrotești, Siliștea Gumești és Frumoasa településeken.

Az ár elárasztott ugyanakkor 317 udvart és több mint 37 kilométernyi községi utat, több mint 7,5 kilométer megyei utat és két kilométernyi erdészeti utat, és tönkretett 35 hidacskát is.

A Teleorman Megyei Katasztrófa-védelmi Felügyelőség hétfői adatai szerint 30 személyt elszigetelt az áradás Beuca faluban. A tűzoltók 117 embert mentettek ki az elárasztott településekről.

erdely.ma / nyugatijelen.com / Mediafax

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek