rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Bejelentette a családügyi miniszter a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek nyilvántartására szolgáló adatbázis létrehozását

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Bejelentette hétfőn Gabriela Firea családügyi miniszter az úgynevezett Országos Gyermekmegfigyelő létrehozását. Az online adatbázis a kiszolgáltatott helyzetben levő gyermekek nyilvántartására szolgál majd.


A tárcavezető a képviselőház oktatási bizottságának ülésén beszélt erről, az iskolaelhagyásról szervezett vitán.Mint rámutatott, az Országos Gyermekmegfigyelőhöz valamennyi megyének hozzáférése lesz a megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóságok révén. Az adatbázisban valamennyi kiszolgáltatott helyzetben levő gyermek szerepelni fog. "És most nemcsak arról a mintegy 47.000 gyermekről beszélek, akik örökbefogadásra várnak, hanem minden olyan gyermekről, akiknek problémái vannak, mert bántalmazták, elhagyták, elhanyagolták őket vagy mélyszegénységben élnek" - magyarázta. Firea hozzátette, amint a gyermekek bekerülnek az online adatbázisba, a családügyi minisztérium átvállalja a helyi hatóságoktól az ellátásukkal járó költségek felét.

A miniszter beszélt arról is, hogy az országos helyreállítási tervvel (PNRR) lehívható alapokból 50 millió lejt fordítanak 150 nappali központ építésére az ország legszegényebb közösségeiben. Ezeket a központokat az önkormányzatok építtethetik meg, akár önállóan, akár egyesületekkel, szakmai szervezetekkel együttműködve. Az erre vonatkozó pályázatokat április 10-éig lehet benyújtani - emlékeztetett Firea.

(Forrás: agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek