rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ciucă: Románia 2027-ig 31,5 milliárd euró európai forrásból részesül a kohéziós politika révén

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Nicolae Ciucă kormányfő üdvözölte hétfőn az Európai Bizottság döntését a partnerségi megállapodás aktualizálásáról, mondván, hogy ez a "bizalom" és a "támogatás" jele Románia prioritásai iránt, mivel országunk 2027-ig 31,5 milliárd euró európai forrásból részesül a kohéziós politika révén.


'Románia 2027-ig 31,5 milliárd euróban részesül az európai kohéziós politika révén. A 13,6 milliárd eurós nemzeti társfinanszírozást figyelembe véve több mint 45 milliárd euró áll majd rendelkezésre a gazdasági, társadalmi és területi kohéziót, valamint a zöld és digitális átmenetet szolgáló beruházási projektekre. Üdvözlöm az Európai Bizottság döntését, amelyet a bizalom jelének és Románia prioritásai iránti támogatásnak tekintek' - írta Ciucă a kormány Facebook-oldalára feltöltött üzenetében.

Hozzátette, hogy a bukaresti hatóságok készen állnak átláthatóan és a lehető leghatékonyabban kezelni a kiutalt összegeket.

'Minden állampolgár valós időben, online követheti majd nyomon, hogyan költik el az uniós pénzeket a https://www.fonduri-ue.ro/statistici weboldalon. Csökkentjük a bürokráciát, kiigazítjuk a jogszabályokat, és segítünk a helyi közösségeknek, hogy saját kezükbe vegyék sorsukat. Az előző költségvetési évtől eltérően mostantól a helyi önkormányzatoknak döntő beleszólásuk lesz a projektek rangsorolásában, hogy a hátrányos helyzetű térségek nagyobb támogatást kapjanak a fejlődésben való felzárkózáshoz" - jelentette ki a miniszterelnök.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy az eddigi tapasztalatok segítenek abban, hogy az európai alapok lehívása gyors ütemben haladjon, mivel az operatív programok és a projektfelhívások időkeretét le tudják rövidíteni.

'Felszólítom a potenciális kedvezményezetteket, hogy időben készítsék elő projektjeiket, mert minden tevékenységi ágazatnak oxigénként van szüksége a finanszírozásra" - tette hozzá Ciucă.

Emlékeztetett, hogy az országos fejlesztési tervben (PNRR) szereplő összegekkel és az egyéb európai politikákból származó finanszírozásokkal együt összesen 90 milliárd euró áll Románia rendelkezésére a kiemelt jelentőségű területeken történő beruházásokra.

Románia az Európai Bizottsággal kötött partnerségi megállapodás értelmében 2021 és 2027 között összesen 31,5 milliárd eurót kap a régiók gazdasági, társadalmi és területi kohézióját, valamint a zöld és digitális átállás előmozdítását szolgáló kohéziós politika révén - derül ki az uniós testület hétfőn közzétett sajtóközleményéből.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek