rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elkezdte az aláírásgyűjtést az államelnök-választásokra az RMDSZ

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ hétfőn megkezdte az államelnöki választáson való induláshoz szükséges aláírások összegyűjtését. A Kelemen Hunor államelnök-jelölt támogatására leadott legkevesebb 200 ezer aláírást a szövetség szeptember 23-ig iktatja és adja le – jelentette be Kovács Péter főtitkár, az RMDSZ kampányfőnöke.


"Ebben a kampányban is meg kell mutatnunk, hogy erős közösség vagyunk, hogy minket nem lehet megkerülni, ha az ország jövőjéről döntenek" – hangsúlyozta a kampányfőnök, kiemelve: a román politikusok nem vállalják fel a magyar közösség gondjainak megoldását. "Kelemen Hunornak képviselnie kell a magyarok érdekeit, hangot kell adjon gondjainknak, elvárásainknak. A magyar államelnök-jelölt közösségünk hangja" - mondta. 

A főtitkár szerint Kelemen Hunor komoly, kiegyensúlyozott vezető, aki jól ismeri a magyar közösség értékeit és problémáit is. "A magyarok ismerik és bíznak benne, a román politikusok pedig tisztelik és meghallgatják. A Szövetség jelöltje minden magyar embert képvisel" – jelentette ki Kovács Péter. 

A kampányfőnök tájékoztatása szerint országszerte, minden megyei és területi RMDSZ-székházban, valamint a szövetség színeiben tisztséget nyert polgármesterek hivatalában is gyűjtik az aláírásokat. Csakis a 18. életévét betöltött, szavazati joggal rendelkező személyek gyűjthetnek aláírásokat és írhatnak alá, ugyanakkor egy személy csak egyetlen listát támogathat aláírásával.

(transindex)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek