Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Függőben van a Maros megyei magyar prefektus ügye

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Bár már jelölt is volna Nagy András volt szászrégeni polgármester személyében, a Szociáldemokrata Párt (PSD) még nem bólintott rá egy magyar prefektus kinevezésére Maros megyében – tudtuk meg kedden Borbély Lászlótól.


Az RMDSZ politikai alelnökét a koalíciós pártok vezetőinek hétfői tanácskozásáról kérdeztük. Borbély elmondta, az RMDSZ kitart a magyar prefektus kinevezése mellett, és erről a jövő héten folytatják a tárgyalásokat a koalícióban. „Ez a kérdés még függőben van” – tette hozzá a politikus. 

Borbély beszámolója szerint időközben újabb két RMDSZ által javasolt államtitkár kinevezése is megtörtént: Nagy Zoltán a környezetvédelmi ügynökség élére, Horváth Levente-Ákos a munkaügyi minisztériumhoz került. Így már az RMDSZ államtitkár-jelöltjei közül csak Vass Levente kinevezése várat magára.

 

A Maros megyei prefektuson kívül csak a Bihar megyei alprefektust nem nevezték még ki, a múlt hét végén elfoglalhatta hivatalát Petres Sándor Hargita megyei és Szilágyi Róbert Szilágy megyei alprefektus is. „Biharban is van jelöltünk, de még le kell tennie a köztisztviselői vizsgát” – magyarázta a képviselő.

Borbély László elmondta, az RMDSZ a következő hetekben az állami érdekeltségű nagyvállalatok vezetőségébe is küldhet majd várhatóan tisztségviselőket. „Erről is fogunk tárgyalni jövő héten” – tette hozzá.

Diaconut nem tolerálják

A politikai alelnöktől megtudtuk azt is, hogy a hétfői koalíciós egyeztetésen az RMDSZ sérelmezte Bogdan Diaconu PSD-s képviselő magatartását. Mint ismert, a román politikus hétfőn újabb magyarellenes törvénytervezettel állt a nyilvánosság elé.

„A koalíciós partnernek elmondtuk, hogy ezt többé nem tolerálhatjuk. Megígérték, hogy beszélnek Diaconu fejével. Elmagyarázzák neki, hogy egy koalícióban ezt nem lehet művelni” – nyilatkozta a maszol.ro-nak Borbély László.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek