rmdsz header
2024. május 26.,  Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kelemen Hunor: Ponta szégyenkezni fog

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Akadozni látszik a Szociáldemokrata Unió (USD) és az RMDSZ alkotta kormánykoalíció, amelynek nem tett jót Victor Ponta miniszterelnök Avasfelsőfaluban tett kijelentése sem, miszerint a Szatmár megyei időközi választáson csakis akkor van esély megverni a kormányzó partner RMDSZ jelöltjét, ha a román pártok összefognak.


Kelemen Hunor RMDSZ-elnök csütörtökön butaságnak nevezte a kormányfő kijelentését, és szerinte Ponta a kampány után szégyenkezni fog kijelentése miatt. Kelemen Hunor úgy értékelte, a Szatmár megyében a választók is tudják, magyarellenes kampánnyal nem lesz jobb sorsa az ott élő embereknek.

Rámutatott, a két évvel ezelőtti parlamenti választás alkalmával az akkor még létező Szociálliberális Uniónak (USL) az volt a célja, hogy az RMDSZ jelenlétét csökkentsék az önkormányzatokban. „Mint kiderült, a helybeliek azóta visszasírják Csehi Árpád megyei tanácselnököt és Ilyés Gyulát, Szatmárnémeti polgármesterét” – jegyezte meg a szövetségi elnök.

Mint ismertes, az exliberális Ovidiu Silaghi átiratkozott a Szociáldemokrata Pártba (PSD), és a Szociáldemokrata Unió (USD) jelöltjeként indul május 25-én az európai parlamenti választásokkal egy időben tartandó időközi parlamenti megmérettetésen a Szatmár megyei kettes körzetben.

Az RMDSZ képviselőjelöltjének, Nagy Szabolcsnak a nem egészen 30 százalékos magyarságú szatmárnémeti körzetben ennek ellenére van esélye nyerni – jegyezte meg Kelemen Hunor. „Ki érti azt, hogy a Nemzeti Liberális Párt országos alelnöke egyik napról a másikra átáll egy másik pártba, és annak jelöltjeként indul a választásokon, és közben a volt pártja pecsétjét is magával viszi, hogy a liberálisok emiatt ne tudjanak képviselőjelöltet indítani? Szerintem ezt sehol a világon nem értenék” – fogalmazott Kelemen Hunor, utalva arra, hogy Silaghi eltüntette a PNL szatmári szervezetének a bélyegzőjét, így a liberális párt nem állított jelöltet az említett körzetben. 

Az RMDSZ elnöke továbbá a Krónika kérdésére közölte: a koalíciós szerződés szerinti 14-ből eddig 11 RMDSZ-e államtitkárt neveztek ki. A munkaügyi államtitkári tisztségre jövő héten javasol jelöltet a szövetség, az egészségügyi minisztériumnál pedig létre kellett hozni egy államtitkári posztot, ezért késik a marosvásárhelyi Vass Levente kinevezése. Hozzátette: Nagy Zoltán a választási kampány végén foglalhatja el posztját a környezetvédelmi minisztériumban.

Az RMDSZ elnöke közölte azt is, várja a Maros megyei RMDSZ-szervezet javaslatát a megye prefektusi tisztségére. „Arra is intettem őket, hogy azért most ne a személyi kérdések, hanem a választási kampány legyen a prioritás” – magyarázta.

Értesüléseink szerint a szervezet továbbra is keresi a megfelelő embert, csakhogy a kiszemelt politikusok vagy közigazgatási tapasztalattal rendelkező szakemberek sorra utasítják vissza az ajánlatot.

Két héttel ezelőtt még Frunda György exszenátor neve merült fel, újabban pedig Csegzi Sándor volt marosvásárhelyi alpolgármester is képbe került. A Bihar, Szilágy és Hargita megyei magyar alprefektust azért nem nevezték ki, mert a jelölteknek előbb le kellett tenniük a köztisztviselői vizsgát. 

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek