rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kire szavaz Kelemen Hunor a második fordulóban?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kelemen Hunor nem zárja ki, hogy a koalíciós társ Victor Pontára szavaz az év végi államfőválasztás második fordulójában, ha ellenjelöltje nem lesz meggyőzőbb a kormányfőnél. Erről az RMDSZ elnöke a Gândulnak nyilatkozott kedd este.


A miniszterelnök-helyettest elsősorban az államfőválasztással kapcsolatos RMDSZ-álláspontról faggatták a portál újságírói. Kelemen megismételte az MTI-nek korábban adott nyilatkozatát, miszerint a szövetség várhatóan állít majd önálló jelöltet, de a döntést nem sietik el.

 

A liberális Klaus Johannisról Kelemen elmondta: Nagyszeben polgármestere erős jelölt lehet, ha indul a választásokon és bejut a második fordulóba. „Azt nem tudnám megmondani, hogy a románok megválasztanának-e egy német jelöltet államfőnek, azt azonban tudom, hogy magyar jelöltet nem” – mondta a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor a miniszterelnököt is esélyes jelöltnek tartja. Szerinte Victor Ponta rendkívül sokat fejlődött politikusként az utóbbi években. A kormányfőre adott szavazatát az RMDSZ elnöke attól teszi függővé, hogy ki lesz az ellenjelöltje és „milyen irányban haladnak a dolgok” az államfőválasztásokig.

„Ha a dolgok jó irányban haladnak, és Ponta ellenjelöltje nem tud engem meggyőzni, akkor a kormányfőre szavazok” – fogalmazott Kelemen.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek