rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kormányfőcsere - Iohannis: a megállapodásban leszögezett ütemtervet tartani lehet, a folyamat május 30-áig lezárulhat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Klaus Iohannis államelnök szerdán kijelentette, hogy véleménye szerint a kormányfőcserére vonatkozó kétpárti (PNL-PSD) megállapodásban leszögezett ütemtervet tartani lehet, és 'optimális esetben' a folyamat pénteken elkezdődhet és május 30-áig lezárulhat.


A Cotroceni-palotában nyilatkozó Iohannis elmondta, felkérte a liberális pártiakat, hogy a legnagyobb komolysággal kezeljék a koalíciós tárgyalásokat és a sztrájkoló tanárok képviselőivel folytatott egyeztetéseket is, felelősen járuljanak hozzá az ország és a kormányzás stabilitásának megtartásához, mert 'egyáltalán nem hiányzik most az instabilitás és a politikai harc'.

Hozzátette, hogy mihelyt Nicolae Ciucă lemond miniszterelnöki tisztségéből, megteszi a következő szükséges lépéseket. Leszögezte, nem áll érdekében húzni az időt, és nem akar üresjáratokat vagy bizonytalanságot sem.

Az államfő szerint a rotációnak 'gyorsan, akadálymentesen kell lezajlania', mert az embereknek látniuk kell, hogy nem az érdekekért folytatott politikai alkudozásokról van szó, hanem olyan ügyről, amit a kormánykoalíció már a kezdetektől felvállalt, és most megvalósítja.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek