rmdsz header
2024. május 26.,  Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Maradnak a zászlóperek – Párbeszédet akar az új kovásznai prefektus

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Minden Kovászna megyei lakos prefektusa akar lenni a nemrég kinevezett Marius Popică. Az új kormánymegbízott pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy „az Isten akarata, hogy valaki románnak, magyarnak vagy ukránnak született, kötelességünk tisztelni a kultúránkat, a hagyományainkat, és a mellettünk élőket”.


„Ezeket az elveket betartva viszszatérhetünk a normális kerékvágásba” – szögezte le.

Marius Popică ugyanakkor arról beszélt, hogy Kovászna megye közbiztonság szempontjából nagyon jól áll, viszont a kölcsönös apró zaklatások azt az érzést keltik, hogy feszültségek, bizonytalanság van a térségben, ez hosszú távon elijeszti a befektetőket.

„Két egymásra kiabáló, ideges ember soha nem fog megoldást találni, de nyugodtan, párbeszéddel, ez sikerülhet” – hangsúlyozta.

Popică egyúttal leszögezte, az elődei által elindított pereket nem vonhatja vissza, a bírósági döntéseket gyakorlatba kell ültetni, de mielőtt újabb pereket indítana, reméli párbeszéd útján sikerül megoldást találni.

Javasolhatnak például törvénymódosításokat, s ha a közösség igényli, egyértelműsíthetik a zászlótörvényt.

A prefektus emlékeztetett, hogy a mezőgazdasági és kifizetési ügynökség, amelynek nemrég még igazgatója volt, tavaly megkapta a Civilek Alapítvány díját a kétnyelvűség tiszteletben tartásáért. A prefektus ugyanakkor leszögezte, a kormányhivatalnak más feladatai is vannak, nemcsak a szimbólumokkal, feliratokkal kell foglalkoznia, ő a megye gazdasági fellendülését, az életszínvonal növelését jelölte meg prioritásként.

Tervei között szerepel, hogy stratégiát dolgoz ki, hogy segítse az európai uniós pénzek lehívását. Szerinte a decentralizált intézmények általában megfelelően végzik a feladataikat, ám hiányzik a tevékenységeik összehangolása.

„Meg kell oldani, hogy azok, akik pályáznak, minél egyszerűbben és gyorsabban megkapják a szükséges igazolásokat, ne kelljen a bürokráciával vesződniük” – mondta Popică, aki ugyanakkor megígérte, kideríti a megye költségvetésének valós adatait, mennyit fizet be és mennyit költ, hogy a különböző táborok ne csak dobálózzanak a számokkal.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a béreket a piac szabályozza, ebbe nem lehet beavatkozni, de a prefektus nem hiszi, hogy az alacsony átlagbér a munkáltatók közötti egyezség következménye.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

Komoly hitel ajánlat A leggyorsabb hiteleket kínáljuk. 300 000 ft-tól 500 000 000 ft-ig lehet jelentkezni. A (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek