n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Meghalt kanyaróban egy 7 hónapos csecsemő

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Meghalt kanyaróban egy 7 hónapos csecsemő - közölte kedden a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.


A tájékoztatás szerint a Brassó megyei gyermek koránál fogva nem kaphatta meg a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő ellen védettséget nyújtó háromkomponensű oltást, és kapcsolatba került 3 éves testvérével, aki nem volt beoltva kanyaró ellen.

Hivatalos források szerint az Apáca (Apaţa) községbeli gyermeket két héttel ezelőtt beutalták a brassói járványkórházba, majd miután állapota rosszabbodott, átszállították a gyermekkórházba, ahol néhány nappal ezelőtt meghalt.

Idén január 10. és december 10. között 29 megyében és Bukarestben összesen 2010 kanyarós megbetegedést igazoltak. A legtöbb fertőzést Maros (628) és Brassó megyéből (344) jelentették. A Brassó megyei gyermek a kanyaró első halálos áldozata a járvány december 5-i kihirdetése óta - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek