rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Munkaügyi minisztérium: 120 ezer gyógykezelési jegyet osztanak ki idén a nyugdíjpénztárak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Mintegy 120 ezer gyógykezelési jegyet osztanak ki a nyugdíjasoknak és más kedvezményezetteknek 2023-ban - tájékoztatott szerdán a munkaügyi minisztérium.


A kormány szerdán jóváhagyta az Országos Nyugdíjpénztár által kezelt program költségvetését. Míg tavaly 229 millió lejt szántak a gyógykezelési jegyekre, idén 300 millió lejt különítettek el erre a célra - derül ki a közleményből.

A gyógykezelési jegyekből legtöbb 60.420-at az Országos Nyugdíjpénztár tulajdonában levő létesítményekben lehet felhasználni. Az üdülőjegyeket legtöbb 19 turnusban osztják szét, az egy jegy által biztosított tartózkodás időtartam 16 nap.

Gyógykezelési jegyre a nyugdíjasok és a köznyugdíjrendszer biztosítottjai jogosultak. Emellett a jegyek legfeljebb 15 százalékát speciális törvények kedvezményezettjei, továbbá a munkabalesetet szenvedett vagy foglalkozási megbetegedésben szenvedő személyek kaphatják meg.

(Forrás: agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek