rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Oktatási normatív támogatás növeléséről döntött a kormány

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A fejenkénti 6386 lejről 6834 lejre növelte a kormány a bölcsődei, az óvodai és az iskolai ellátás idei normatív támogatását – számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Dan Cărbunaru.


A kormányszóvivő elmondta, hogy a támogatás a bérekre, prémiumokra, pótlékokra és egyéb bér jellegű kiadásokra fordítható. Összege 7 százalékkal nagyobb, mint 2022-ben, tekintettel arra, hogy egy tavalyi sürgősségi kormányrendelet értelmében nőttek a bérek a tanügyben. 

Cărbunaru tájékoztatása szerint a kormányhatározat a fejenkénti 485 lejről 570 lejre növelte a bölcsődei, az óvodai és az iskolai ellátásban felmerülő szakmai képzéssel, a tanulók időszakos értékelésével, illetve a javak és szolgáltatások beszerzésével kapcsolatos kiadások normatív támogatását. Ez a növekedés 17 százalékos, és fedezi a 2021 októbere közötti inflációt - tette hozzá a szóvivő.

(Forrás: maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek